lunchen Groningen

8x lunchen in Groningen

Dit zijn leuke lunchplekjes

Reis alleen naar landen waar het veilig is. De meeste reistips op onze website zijn ter inspiratie voor toekomstige reizen. Hou altijd de website van de Rijksoverheid in de gaten voor het laatste reisadvies!

Ben je op zoek naar een leuke plek om te lunchen in Groningen? Seek no more, ik heb de beste lunchspots voor je getest: van broodjeshuizen tot Aziatisch lunchen in Groningen. Er is genoeg keus voor iedereen!

1. Wadapartja – uitgebreid lunchen

Wadapartja is mijn GO TO als ik wil uitgebreid lunchen in Groningen. Bij Wadapartja (Wat apart ja) kun je terecht voor lunch, een gebakje, maar ook zeker voor diner. Ze hebben ook een fysieke winkel aan de voorkant van het restaurant met leuke cadeautjes voor in huis en het interieur is ook nog eens erg mooi! Inmiddels heeft Wadapartja er twee vestiging bij op de Zernike-campus en in het hoekpand aan de Pottebakkersrijge.

Op het menu staan bijvoorbeeld Gronings weiderund, maar je kunt bij Wadapartja ook een veganburger bestellen, nice!

Locaties  Gedempte Zuiderdiep 39-41 & Pottebakkersrijge 21
Prijs: €€€

2. Spaak: espressobar & wielercafé

Spaak is een vreemde eend in de bijt. Het is namelijk een wielercafé.
In het café schenken ze koffie, espresso, latte en staan er allerlei lekkernijen op het menu zoals bananenbrood, caramel shortcake en appeltaart. Daarnaast vind je in de winkel allerlei leuke fietsen en fietsartikelen. 

Elk weekend start er op zowel zaterdag als zondagochtend (10:00u) een rit van ongeveer 60 km. 

Locatie:  Boteringestraat 66
Prijs: €€

Bij Spaak kun je tijdens de uitbraak van het coronavirus nog koffie halen, maar wel to go. Ze staan voor de deur op je te wachten. Go support hem locals!

3. Mahalo; gezond & vega

Aan de rand van het Noorderplantsoen vind je Mahalo, voorheen Anat waar je gezond kan lunchen in Groningen. Denk aan plantaardig eten, cappuccino’s met amandelmelk en lekkere fruitsapjes. Daarnaast ligt Anat net buiten het Noorderplantsoen, het gezelligste park van Groningen.

Locatie Verlengde Grachtstraat 1 – een kleine tien minuten lopen vanaf de Grote Markt
Prijs:  €€

4. Het concerthuis

Populair onder de hippe Groningers is het Concerthuis in Groningen. Ben je op een zondag in Groningen? Probeer dan de Brakke Brunch waar je onbeperkt mag opscheppen voor maar € 11. Zorg dat je er tussen 10.30 en 14 uur bent want de brakke brunch stopt om 15 uur. Wat kun je er eten? Wij aten er wafels die je zelf in de toaster mag doen, maar ook taart, snoep en gezonde salades. Voor elk wat wils!

Locatie Poelestraat 30
Prijs: €€€
Soort eten: Nederlands en Internationaal

5. Stach

Gelijk met de opening van het nieuwe Forum kreeg Groningen Stach erbij als nieuwste plek om te lunchen. Stach vind je op de begane grond van het forum en je kunt hier terecht voor de befaamde STACH hamburger en echte Groninger appeltaart.

Locatie Forum Groningen

6. Coffee Break

Voor een Coffee Break moet je bij CoffeeBreak zijn. Vanaf eind 2018 zit CoffeeBreak in het voormalige Lefierpand. Als zzp-er kun je goed (boven) werken in CoffeeBreak en je vind hier veel vegan opties. Standaard vind je havermelk in de cappuccino en op de lunchkaart vind je veel vegan en glutenvrije opties!

7. Bakkerij Blanche

De bakker van vroeger lijkt weer terug te komen ondanks de ‘haat’ tegen brood tegenwoordig onder de health freaks! Laat je brood maar thuis want we gaan lunchen bij bakkerij annex cafe Bakkerij Blanche. Bakkerij Blanche is een leuke aanwinst voor ons Groningers en bezoekers van de stad Groningen. Via de voorkant (Brugstraat 28) loop je de bakkerij naar binnen. Als je doorloopt kom je bij het zit-gedeelte van Bakkerij Blanche en kun je direct in de keuken van de kok spy-en. Bakkerij Blanche heeft een industrieel, modern en luxe interieur. Mensen komen hier voor ontbijt en lunch. Er is geen hip eten: hier kun je lekkere sandwiches, salades en cereals (met superfoods) halen.

  • Leuk om er even te zitten voor koffie
  • Handig om snel een broodje bij de Bakkerij te halen
  • Leuk hipster interieur met industriële items en veel planten
  • Loop je Bakkerij Blanche binnen dan is de kans groot dat je via de bakkerij ingang naar binnen loopt. De geur van heerlijk vers brood komt je tegemoet.

Adres: Brugstraat 28, Groningen

Bakkerij Blanche van binnen

8. Bij Britta: de lekkerste taartjes van Groningen

Bij Britta is een walhalla voor taartenliefhebbers, gebakken door eigenaresse Barbara. Ook koffie- en theeliefhebbers komen niet bedrogen uit, je mag uit wel liefst 100 (!) verschillende theesmaakjes van de muur kiezen. Aan de buitenkant ziet Bij Britta er gezellig uit. En binnen kun je niet anders dan je ogen uitkijken met de geur van verse zelfgebakken taart.

Bij Britta zit verstopt aan de Oude Kijk in ‘t Jatstraat 27, een plek waar je als toerist niet zo snel zal komen omdat het buiten het commerciële winkelgebied ligt. Onterecht, want de straat zit vol met koffiespots, vintage winkels en boutiekjes.

Adres: Oude Kijk in ‘t Jatstraat 27, Groningen

Meer Groningen?