lunchen Groningen

5x lunchen in Groningen

Last updated:

Ben je op zoek naar een leuke plek om te lunchen in Groningen? Seek no more, ik heb de beste lunchspots voor je getest: van broodjeshuizen tot Aziatisch lunchen in Groningen. Er is genoeg keus voor iedereen!

1. Wadapartja – uitgebreid lunchen

Wadapartja is mijn GO TO als ik wil uitgebreid lunchen in Groningen. Bij Wadapartja (Wat apart ja) kun je terecht voor lunch, een gebakje, maar ook zeker voor diner. Ze hebben ook een fysieke winkel aan de voorkant van het restaurant met leuke cadeautjes voor in huis en het interieur is ook nog eens erg mooi! Inmiddels heeft Wadapartja er twee vestiging bij op de Zernike-campus en in het hoekpand aan de Pottebakkersrijge.

Op het menu staan bijvoorbeeld Gronings weiderund, maar je kunt bij Wadapartja ook een veganburger bestellen, nice! Bekijk het menu van Wadaparta.

Locaties  Gedempte Zuiderdiep 39-41 & Pottebakkersrijge 21
Prijs: €€€

2. Spaak: espressobar & wielercafé

Spaak is een vreemde eend in de bijt. Het is namelijk een wielercafé.
In het café schenken ze koffie, espresso, latte en staan er allerlei lekkernijen op het menu zoals bananenbrood, caramel shortcake en appeltaart. Daarnaast vind je in de winkel allerlei leuke fietsen en fietsartikelen. 

Elk weekend start er op zowel zaterdag als zondagochtend (10:00u) een rit van ongeveer 60 km. 

Locatie:  Boteringestraat 66
Prijs: €€

3. Mahalo; gezond & vega

Aan de rand van het Noorderplantsoen vind je Mahalo, voorheen Anat waar je gezond kan lunchen in Groningen. Denk aan plantaardig eten, cappuccino’s met amandelmelk en lekkere fruitsapjes. Daarnaast ligt Anat net buiten het Noorderplantsoen, het gezelligste park van Groningen.

Locatie Verlengde Grachtstraat 1 – een kleine tien minuten lopen vanaf de Grote Markt
Prijs:  €€

4. Het concerthuis – borrelen

Populair onder de hippe Groningers is het Concerthuis in Groningen. Ben je op een zondag in Groningen? Probeer dan de Brakke Brunch waar je onbeperkt mag opscheppen voor maar € 11. Zorg dat je er tussen 10.30 en 14 uur bent want de brakke brunch stopt om 15 uur. Wat kun je er eten? Wij aten er wafels die je zelf in de toaster mag doen, maar ook taart, snoep en gezonde salades. Voor elk wat wils!

Locatie Poelestraat 30
Prijs: €€€
Soort eten: Nederlands en Internationaal

5. Stach

Gelijk met de opening van het nieuwe Forum kreeg Groningen Stach erbij als nieuwste plek om te lunchen. Stach vind je op de begane grond van het forum en je kunt hier terecht voor de befaamde STACH hamburger en echte Groninger appeltaart.

Locatie Forum Groningen