Kerk in Malta

Malta activiteiten

Over Malta

Malta is een prachtig eiland in de Middellandse Zee en een topbestemming voor geschiedenisfanaten, cultuurjunkies en strandliefhebbers. Met de heldere wateren, de rijke geschiedenis en de geweldige kustlijn, is het geen wonder dat Malta zo populair is onder reizigers.

Je hebt op Malta meer dan genoeg toffe dingen te doen. Check de historische plekken, zoals de Megalithische tempels, de hoofdstad Valletta en de middeleeuwse stad Mdina. Of ga voor wat actie en huur een snorkelsetje om lekker te duiken in de heldere wateren. Chillen op het strand is natuurlijk ook altijd een optie.Hoewel Malta over het algemeen best wel veilig is, moet je wel goed op je spullen letten en uitkijken voor oplichters.

Naar Malta reizen is redelijk gemakkelijk. De internationale luchthaven van Malta verbindt het eiland met de rest van Europa.

Op Malta spreken de meeste mensen Maltees en Engels. Maltees is een unieke Semitische taal die ook wordt beïnvloed door Italiaans en Engels. Engels wordt echter veel gebruikt in het bedrijfsleven en als tweede taal in het onderwijs, dus communiceren met de lokale bevolking is geen probleem.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd voor Malta?

De beste tijd om Malta te bezoeken is tussen mei en oktober, wanneer de temperatuur aangenaam is en er weinig neerslag is. Het hoogseizoen is van juni tot en met september, wanneer het drukker is en de prijzen hoger zijn. Als je het liever wat rustiger hebt, kun je beter reizen in de maanden mei en oktober. Dan zijn er ook nog tal van festivals en evenementen die je niet wilt missen.

Welke valuta gebruiken ze op Malta?

De currency van Malta is de Euro (EUR). De belangrijkste luchthaven op Malta is de internationale luchthaven van Malta (MLA), die gelegen is in het zuidoosten van het eiland.

Wat zijn de kosten voor een rondreis door Malta?

Als je op reis gaat naar Malta, hangen de kosten af van verschillende factoren, zoals je reisstijl en budget. Bekijk een overzicht van de kosten zodat je goed voorbereid bent.Z