Manuel Antonio National Park Costa Rica

Tips voor het populairste park in Costa Rica: Manuel Antonio National Park

Eén van de populairste nationale parken van Costa Rica is Manuel Antonio National Park. In dit park heb je de grootste kans om de luiaard te spotten. Maar niet alleen dat, ook vind je hier tal van vogels, krokodillen, herten, apen en andere bijzondere dieren. Een bezoek aan Manuel Antonio National Park is wat ons betreft een must tijdens je rondreis door Costa Rica. In dit artikel delen wij onze beste tips voor je bezoek aan dit Nationaal Park en de beste plekken die je in het park moet zien.

Manuel Antonio ligt niet al te ver rijden van San Jose en is een van de beste bezienswaardigheden van Costa Rica. Het is een drukbezochte bestemming, maar als je vroeg het park in gaat, dan heb je het park nog helemaal voor jezelf.

Om 7 uur ‘s ochtends stonden wij dan ook stipt voor de deur van het park. En hoewel we niet de enigen waren, was het relatief rustig in het park. We besloten het park zonder gids te bezoeken en zoveel mogelijk eerst langs de stranden te wandelen. Van te voren hoorde ik namelijk dat het vooral op de stranden van het nationaal Park ontzettend druk kan worden.

Playa Manuel Antonio

Playa Manuel Antonio is het mooiste strand van Manuel Antonio. Zoals voorspeld was het in de ochtend nog niet druk. Toch liepen er rond half 8 al wat mensen rond het strand. Een paar uur later kwamen we terug op het strand en zat het strand zo bomvol toeristen dat je zowaar over ze heen struikelt. In de loop van de ochtend wordt het er dus al snel druk. Bezoek dit strand dan ook voor 9 a 10 uur. Vanaf dan kun je de wandelroutes gaan lopen.

Andere prachtige stranden die je moet bezoeken in Manuel Antonio Nationaal Park zijn Playa Espadilla Sur, aan de andere kant van Playa Manuel Antonio. Dit strand is een stuk minder druk, maar dan ook een stuk minder mooi. Het water is net iets minder blauw en de palmbomen net iets minder mooi dan bij Playa Manuel Antonio. De andere 2 stranden die je kunt bezoeken zijn Playa Gemelas en Playa Puerto Escondido.

De leukste hotels nabij Manuel Antonio National Park

Er is ontzettend veel aanbod van hotel(s) in Manuel Antonio. Je merkt wel dat de prijzen hier ietwat hoger liggen dan op het schiereiland Nicoya, doordat het hier een stuk toeristischer is. Wij verbleven aan de rand van het park in een motelachtig hotel. Dit is een prima accommodatie waar je je auto kwijt kunt voor je kamer (motel) en waar je een duik kunt nemen in het zwembad na je wandeling door het klamme Manuel Antonio National Park.

Playa Espadilla Norte

Playa Espadilla Norte grenst aan het nationale park Manuel Antionio en is een mooie plek om tijdens zonsondergang te bezoeken.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op de informatie op deze site. Wil je hier meer over weten, kijk dan in ons Privacybeleid in de footer van de website.