Maui en O’ahu zijn voor de meeste reizigers die in Hawaii zijn geweest, het favoriete eiland omdat er meer dat vakantiesfeertje in tropical paradise hangt. Maar het is absoluut geen Salou, Maui heeft van elk Hawaiaans eiland wel iets waardoor het als een bewoonbaar tropical paradise voelt. Op Hawaii wonen namelijk zo’n 144.000 mensen. Op Maui kun je goed surfen, maar ook wandelen langs enorme bergkliffen, watervallen bezoeken, vulkaanwandelingen maken en je hebt er prachtige stranden.

Maui bezienswaardigheden

Maui is met 1883 km² het op een na grootste eiland van de archipel Hawaii. Wil je een paar dagen naar Maui in je Hawaii reis dan kan ik je dat zeker aanraden. Er vallen volop dingen te doen in Maui. Hieronder vind je mijn tips voor Maui.

1# Spot schildpadden bij Kihei

Kihei is een klein plaatjes aan de westkust van Maui. Je vindt hier vooral veel resorts en wij sliepen hier dan ook in een appartement via Airbnb op een resort. Bij het Kamaole Beach Park I zwom ik twee keer en beide keren zwom er zomaar een schildpad voorbij me. Epic!

2# Ga naar het ‘geheime’ strandfeest

Vlakbij Kihei is een ‘geheim’ feest dat elke zondagavond, tijdens zonsondergang plaatsvindt. Rond een vuur vormt zich een grote menigte rond een trommelcirkel en begint te dansen.

Warning: schrik niet, hoewel dit feestje geen naaktfeest is, dansen er wel veel mensen naakt

#3 bezoek het hippiestadje Paia

Paia Town is een relaxt, surfer hippiestad van Maui. Terwijl de meeste mensen in de vroege ochtend door Paia rijden om de weg naar Hana te maken, raden we je aan om de tijd te nemen om in dit relaxte stadje door te brengen. Je vindt in Paia Hawaii leuke koffietentjes, restaurants en veel (vegan) winkeltjes.

#4 Rijd over de Road to Hana

De Road to Hana is de populairste route op Hawaii en misschien wel de populairste autoroute van Amerika. De weg naar Hana staat bekend als een gevaarlijke weg om over te rijden door de vele klifranden, blinde hoeken, smalle bruggen en haarspeldbochten.

Ik reed soms echt met adrenaline door de bochten, maar boy wat is die route mooi.

Bekijk onze tips voor de Road to Hana.

Bonustip: goedkoop een auto huren in Maui? Kihei Rent A car biedt voor €26 per dag een simpele oud bakkie met z’n tweetjes (beide mogen rijden).

5# Ga surfen bij Lahaina

Maui is de thuisbasis van enkele van de beste plekken om te surfen. Dit de plek om je surfskills te verbeteren of als beginner beter te worden. In Lahaina sliepen wij in het surfhostel The Tiki Beach Hostel, waar je surfboards kunt huren en binnen een minuut op het strand bent waar je kunt surfen. Overigens raad ik je dit hostel niet aan, het was een van de smerigste hostels waar ik ooit heb geslapen.

En dat vond ik heel jammer, want de tuin van het hostel was ontzettend mooi.

Wij huurden ons surfboard bij Goofy Foot Surf And Stand Up Paddle School omdat de surfboards in ons hostel die dag dat we wilden surfen al verhuurd waren.

Lees ook: de beste surfspots van Hawaii

#6 Bezoek de Haleakala krater

De Haleakala-krater is de populairste attractie in Maui naast de Road to Hana. De meeste toeristen bezoeken deze krater tijdens zonsopgang waar je panoramisch en verbluffend uitzicht hebt over de vallei van Maui .

#7 Wandel de Waihee Ridge Trail

In West-Mai op een korte autorit van Lahaina ligt het Mauna Kahalawai gebergte. De Waihee Ridge Trail brent je door een woud van varens, vogels en de prachtige vulkanische gebergte. Het mooie aan deze hike is hoe je de zee en hemel aan elkaar vast ziet smelten, waardoor het een geheel lijkt. De wandeling staat bekend als een van de de meest pittoreske hikes en staat zeker in mijn top van mooiste hikes van Hawaii.

#8 Bonustip: neem de haarspeldbochten met een longboard

Hoewel niet iedereen die op deze blog komt een longboarder is is dit een beetje een vreemde tip. Maar je kunt enorm goed downhill longboarden op Maui. Er zijn een aantal toffe spots, die de weg oplopen naar de Haleaka krater. Wil je longboarden in Maui? Neem dan contact op met de locals in Maui. Je mag ons altijd een mailtje sturen als je daar vragen over hebt!

Longboarden in Maui

Waar verblijven in Maui

Op Maui kun je op verschillende locaties verblijven. Zoek je een surfvibe, dan is Paia een leuke plek om te verblijven op Maui. Ben je meer into resorts, dan kun je verblijven in het kleine stadje Kihei. Tussen Lahaina en Wailea zijn hotels maar vooral condo’s te vinden. Vanaf deze stranden is in de verte het eiland Molokai duidelijk te zien.

En Lahaina is een gezellige surfsdorp, dat toeristischer is dan Paia.

Zoek je een hotel of appartement op reis? Wij verwijzen altijd door naar Booking.com, Agoda of Airbnb. Bij Booking.com kun je vaak tot 24 uur van te voren annuleren. Op wereldreis vonden wij dat heel fijn omdat we vaak op het laatste moment onze plannen wijzigden