Mijn longboard set-up

In de ruim 7 jaar dat ik longboard is mijn set-up veranderd. In januari 2012 kreeg ik mijn eerste longboard: een Koastal pintail met roze wielen en grip tape spray. De jaren erna leende ik zo nu en dan het longboard van mijn vriend en inmiddels rij ik niet zoveel meer op mijn pintail, maar ik vind ‘m leuk om te hebben. Mijn huidige set-up bestaat uit cruise, down-hill en dance longboards!

Hieronder een preview van mijn longboardset-up(s)!

Mijn Cruise set-up: Koastal pintail deck

Deck: Pintail shaped deck van Koastal (nieuw model vind je bij Sickboards)
Bearings: Standard Abec 5 Bearings
Trucks: Revenge Alpha II Riser (hier)

Wil je meer weten over cruisen, check dan ook onze guide voor longboardcruisen.

Mijn Originals set-up

Deck: Originals Arbiter deck
Wielen: Powell Peralta snakes wielen – in Amerika gekocht voor $46 US dollar, o.a. verkrijgbaar bij Onlineskateshop.nl voor €59,95
Trucks: Caliber trucks
Bearings: Innovative skateboards bearings (gekregen)
Bushings: Venom bushings

Mijn danceset-up

Twee jaar geleden (2016/17) ontdekte ik via mijn vriend Timberboards uit Friesland. Deze jongens maken zelf longboards voor dancen, maar ook andere disciplines en zijn vooral heel populair geworden in Azië, waar de longboardscene toch een stuk groter is dan in Nederland. Toen ik terug kwam van mijn wereldreis kocht ik direct de Tortuga.

Waarom kun je zo goed op dit longboard dancen? Omdat ‘ie langer is. Dat betekent dus dat je meer ruimte hebt om pasjes te doen. 

Deck: Timberboards Tortuga
Trucks: zelfde trucks als hierboven, ik wissel de decks vaak om
Wielen: Cadillac
Bearings: Bones Reds bearings (erg handig, je hoeft geen aparte schroefjes meer bij te kopen
Bushings:  zelfde bushings als hierboven, ik wissel de decks vaak om Venom bushings

Doe jij al aan longboarden?