Dit zijn de 6 mooiste hikes in Europa

Wandelen over de kam tussen de fjorden, over metershoge hangbruggen en tussen rotsklofen. Voor een mooie wandeling hoef je echt niet de hele wereld over te reizen. Europa heeft zoveel moois te bieden dat je als wandelaar je niet hoeft te vervelen. Wat zijn de mooiste hikes van Europa? Waar moet je echt gewandeld hebben in Europa?

Boheems Zwitserland

Het Boheems Zwitserland hoor ik je denken. Ligt dat dan in Zwitserland? Zeker niet, dit Nationaal Park wordt Tsjechisch Zwitserland genoemd omdat de Zwitserse kunstenaars die hier kwamen het zo noemden. Ze vonden het gebied zo mooi als hun thuisland Zwitserland.

Als ik zelf na een wandeling in Boheems Zwitserland op een van de uitzichtpunten staan zie ik direct de vergelijking. De golvende vallei doet mij inderdaad aan Zwitserland denken.

Must read: dwalen door Boheems Zwitserland

Tour du Mont Blanc

Meestal aangeduid als de TMB, is de Tour du Mont Blanc een van de meest avontuurlijke wandelingen in Europa. De wandeling doorkruist 170 km (110 mijl) door de landen van Frankrijk, Italië en Zwitserland om rond het hele Mount Blanc-massief in de westelijke Alpen te varen.

De klassieke route wordt normaal 11 dagen tegen de klok in gelopen. Een buitengewone reis voor iedereen die een van de beste wandelgebieden in Europa wil verkennen. Als je wilt beginnen met wandelen.

Je kunt deze reis naar Tour Mont Blanc ook met SNP wandelreizen boeken. Het chille aan deze reis is dat je bagageveroer kunt boeken. En je kunt overnachten in basic of comfortaccommodaties.

Bekijk deze privewandelreis naar Tour Mont Blanc

Slovenian Mountain Trail

De Slovenian Mountain Trail (SPP) beslaat alle bergketens in Slovenië (Kamnik Alpen, Karavanke en Julische Alpen), beginnend met een wandeling over Pohorje, over de Dinaric ruggen en je syeekt de prachtige Karst Edge over tot aan de kust bij Ankaran.

De gehele wandeling is 500 km (310 mi) lang en duurt ongeveer 30 dagen. Deze wandeling is een van de mooiste meerdaagse wandeltochten door Europa om te voltooien.

Op de hoogste piek van Slovenië, Triglav, zul je bijna niemand tegenkomen.

El Caminito del Rey – Andalusië, Spanje

Deze hike stond ooit bekend als de gevaarlijkste hike ter wereld. Hoewel dit tegenwoordig niet meer de gevaarlijkste wandelroute is, moet je wel een helm dragen en je goed vasthouden. El Caminito del Rey (ook wel het Koningspad) vind je in het Spaanse Andalusië en vinden wij een van de mooiste hikes die je kunt maken. De kloof is adembenemend mooi. Je komt langs prachtige turquoise blauwe meren, hoge pieken, kliffen en er vliegen allemaal roofvogels om je heen.


Wicklow Way – Wicklow, Ierand

Wicklow Way is de bekendste hike van Ierland in de prachtige Wicklow Mountains. Deze wandelroute is 130 kilometer lang en neemt je mee langs bergtoppen en een groen en glooiend landschap. Wat deze hike zo mooi zijn vooral de historische Ierse dorpjes, keltische ruïnes, watervallen en het bosrijke heidelandschap.

MUST READ: de Wicklow Mountains

Besseggen Noorwegen

Deze hike maakte wij afgelopen jaar tijdens onze roadtrip door Noorwegen. Wat de hike zo prachtig maakt zijn de vergezichten op de top van de bergkam. Aan de ene kant heb je een blauw meer in een andere tint blauw dan de lager gelegen fjordenmeer. De wandeling duurt in totaal zes tot acht uur, korte stops inbegrepen, en is bedoeld voor ervaren wandelaars.

uitzicht fjord Noorwegen

MUST READ: onze roadtrip route door Noorwegen

Leuk voor op de bucketlist: de mooiste wandelroutes van Europa boek. Dit wandelboek wekt al je verlangen op om je wandelschoenen direct aan te trekken en ontdekken!Het boek bevat 35 van de mooiste wandeltochten kriskras door Europa.

English?
Click image for English website