Dit zijn de mooiste plekken op aarde

Mooiste plekken op aarde: dit is Zhangjiajie National Park China

De wereld zit vol met mooie plekjes die wij het liefst allemaal zouden willen ontdekken. Maar er moet natuurlijk ook altijd wat te wensen blijven, toch? Wat zijn de mooiste plekken op aarde? Wij delen de mooiste plekjes op aarde.

Zhangjiajie National Forest Park, China

Het Zhangjiajie National Park in China vinden wij echt een van de mooiste plekken op aarde. Hier stap je op de filmset van Avatar, want de bergen in deze film zijn gebaseerd op de bergen van Zhangjiajie National Park. Het sprookjesachtige nationale park is ideaal om te wandelen terwijl je tussen vreemde gevormde rotsformaties uit kalksteen loopt. Nergens ter wereld vind je dit landschap, al moeten wij zeggen dat bepaalde gebieden in de buurt komen, maar dan in het klein (Tsjechië & België). 

Dit gebied kun je goed bezoeken na de stad Shanghai, tijdens je rondreis door China

uitzicht over de rotsen van Zhangjiajie
Zhangjiajie National Park

Gorges du Verdon, Frankrijk

De bekendste en oudste kloof ter wereld vind je in Frankrijk. Deze kloof heet Gorges du Verdon en is ideaal om te bezoeken tijdens je roadtrip door Zuid-Frankrijk. Gorges du Verdon wordt ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd. Zie jij jezelf al kanoën op een prachtig blauwe rivier tussen de rotswanden? 

Plitvice Nationaal Park, Kroatië

Ok deze bestemming verdiend een plek in de top 7 mooiste plekken ter wereld. En dat heeft Plitvice Nationaal Park vooral te danken aan het sprookjesachtige gebied. Denk aan kletterende watervallen en smaragdgroene meren. En je kunt ontzettend goed wandelen in dit nationaal park. Wij zijn fan en zetten deze op onze bucketlist. 

Antelope Canyon, Amerika

Antelope Canyon is een bijzondere plek in Amerika die je bezocht moet hebben tijdens je roadtrip door Amerika. Deze canyon is ontstaan door eeuwenlange beweging van water en puin. Deze slijtage maakt de canyon een bijzondere plek: de rotsen lijken op golven die bewegen in het licht. Bezoek Antelope Canyon in combinatie met Horsehoe Bend en een kanotocht door de diepe canyons.

Bekijk deze bestemmingen in en rondom Page, Amerika.

Horsehoe Bay, in de buurt van Antelope Canyon

Daintree National Park

In het noordelijke deel van Australië vind je Daintree National Park. Dit regenwoud is uniek omdat het één van de oudste regenwouden ter wereld is en grenst aan het beroemde Great Barrier-koraalrif. Wij vinden Daintree National Park is een van de mooiste plekken van Australië omdat het zo’n bijzonder landschap is en je hier veel bijzondere dieren vindt. 

Bekijk ook deze dingen te doen in Daintree National Park

strand Cape Tribulation
Cape Tribulation

Het amazone regenwoud

Uiteraard is er een regenwoud ook bijzonder, namelijk de Amazone. Deze plek is misschien wel een van de mooiste plekken ter wereld omdat het zo uitgestrekt is.  De Amazone strekt zich uit over de landen Peru, Brazilië, Ecuador, Colombia en Venezuela. Een bezoek aan deze plek levert gegarandeerd het spotten van bijzondere dieren op: van rivierdolfijnen tot unieke vogels, maar ook zeldzame planten en bloemen. 

Apen in Costa Rica
Regenwoud

Yosemite National Park, Amerika

Yosemite National Park in Amerika mag van ons ook in de top van mooiste plekken ter wereld. En dit heeft het nationale park te danken aan de imposante granieten rotswanden die ineens boven het landschap uitsteken. Loop je door de vallei, dan zie je bijzonder dieren, de bekende Half Dome en watervallen die naar beneden kletteren. Yosemite is ideaal om wandelend te ontdekken, maar je kunt er ook heel goed klimmen. Zelf ervaren?

Lees onze outdoor activiteiten te doen in Yosemite National Park.

longboarder in Yosemite

Graubünden, Zwitserland

Voor de mooiste bergpassen hoef je niet naar de andere kant van de wereld af te reizen. Zwitserland heeft namelijk een van de mooiste bergpassen de wereld en is daarom een van de mooiste plekken van Europa. De Zwitserse Alpen zijn adembenemend mooi en perfect om door te wandelen. 

Bekijk ook deze roadtrip door Zwitserland

Ayers Rock, Australië

Australië heeft ons echt betoverd, van Daintree National Park tot de rode rots midden in de outback van Australië. Deze wereldberoemde rots mag niet ontbreken in deze lijst van mooie plekken op aarde. Tijdens een zonsondergang zie je hoe de rots oranje kleurt. En ga gelijk kamperen in dit gebied, want dat is echt een bijzondere ervaring. Bekijk onze ervaring met kamperen in de Outback

ayersrock australie

Milford Sound, Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland kent een van de mooiste fjorden ter wereld, namelijk Milford Sound. Deze fjorden liggen in het adembenemende Nationaal Park, Fjordland en een boottocht door de fjorden mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan Nieuw-Zeeland. Je vaart dan lang enorme watervallen, langs penguins en enorme rotsen. Milford Sound past in een roadtrip door het zuiden van Nieuw-Zeeland.

Bekijk een roadtrip door Nieuw-Zeeland

Lone Drifters reisblogger bij Milford Souns

Masai Mara

Het Masai Mara National Reserve, de Masai Mara, is het beroemdste park in Kenia. Het park is één van de beste plekken ter wereld om wild te spotten. En de Masai Mara is één van de laatste parken waar de natuur nog volledig zijn eigen gang lijkt te gaan. Vooral het wegtrekken van het wild, o.a. de gnoes, tussen juli en oktober is een spectaculaire belevenis

Luipaard in Kenia

Cathedral Cove – Nieuw-Zeeland

De Cathedral Cove op het noordereiland van Nieuw-Zeeland heb je misschien gezien bij de film The Chronicles of Narnia. Deze grot is een bijzondere plek omdat het over een zandstrand loopt. Bezoek de Cathedral Cove tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland.

grot boven strand nieuw zeeland

Colca Canyon

De Colca Canyon in Peru is een van de grootste kloven ter wereld en een must tijdens je rondreis door Peru. Het is een van de mooiste plekken ter aarde: even imposant als de Grand Canyon.

Cholocate Hills Filipijnen

Deze bijzondere kegelvormige heuvels zijn zo bruin dat ze op chocola lijken. De Chocolate Hills liggen op het Filipijnse eiland Bohol en zijn een must als je door de Filipijnen reist. Bekijk meer over de Filipijnen.

Moraine Lake Canada

Het Moraine Lake ligt in Canada in het Banff National Park in Alberta. Het meer is bijzonder omdat het meer opvallend blauw is door het gletsjerwater. Bovendien ligt Moraine Lake op een hoogte van ruim 1.800 meter, waardoor het een mooie plek is om naartoe te wandelen.

Bezoek dit meer tijdens je rondreis door Canada.

Halong Bay Vietnam

Halong Bay is ongetwijfeld een van de mooiste plekken op aarde omdat de torenhoge kalkstenen rotsen zo mooi afsteken tegen het azuurbauwe water. Maak een rondvaart door Halong Bay en bezoek de bijzondere groot in het gebied.

Bekijk deze route door Vietnam waarbij je Halong Bay bezoekt.

Halong Bay met boten