Event report: Motorcross clinics bij Chicky Clinics

Evelyn Zielstra Avontuurlijke reiziger en eigenaar Lone Drifters

Als thrill seeker zoek je het avontuur op. Ja ook, of misschien wel juist, als het eng is. Daar krijg je sneller een adrenalineshot van. Althans ik wel. Ik heb altijd al een zwak gehad voor het stoere vrouwen imago. Vroeger was ik al het soort meisje dat van daken in de bomen sprong, dat liever Transformers auto’s wilde dan poppen (die vond ik maar lelijk). En die tweede werd op het Nederlands kampioenschappen trampoline springen.

Natuurlijk zijn er veel stoerdere vrouwen en is het woord stoer ook maar relatief. Dat ontdekte ik weer eens op de Chicky Clinics van Sanne de Jong: motorcrossen. Geloof me, ik schaam me dan wel een beetje om het label stoer te ontvangen. De hoeveelheid aan vrouwelijk testosteron (bestaat dat?) dat daar rondloopt.

En nee, geen kenau’s. Stuk voor stuk vrouwelijke vrouwen die net als ik thrill seeker zijn. Veeeel stoerder dan ik hoor. Eigenaresse Sanne weet weer de leukste clinics aan te bieden voor Chicky Clinics en creëert zo mogelijkheden. Mogelijkheden om iets bad ass uit te proberen, uit je comfortzone te gaan, jajh for that!

Motorcross Lone Drifters

De uitverkochte motorcross clinic (die door populariteit deze zomer misschien een herkansing krijgt) legt je badass gehalte nog wel even onder de loep. Het was dan wel een elektrische motor, ik zat wel met knikkende beentje op de (best zware) motor, die eerste ronde. Het jammere aan elektrisch is het ontbreken van het geluid van motorcrossen. Ik kom uit Assen en daar heb je natuurlijk de jaarlijkse TT races en hoor je zondag het geluid van crossmotoren in de buurt the best sound. Maar omdat je alleen hoeft te gassen en remmen op een elektrische crossmotor heb je het rijden wel zo onder de knie.

Bij echte motorcross moet je leren schakelen, waar je niet genoeg hebt aan 3 keer 10 minuten. De derde ronde reed ik al joelend (in gedachten, ik blijf een introvert) over de baan, de bocht met m’n binnenste voet in de lucht en durfde ik extra gas te geven. Wat een zelfvertrouwen je in één clinic kan opbouwen. Ik heb mijn verslaving voor adrenaline weer even gevoed tot volgende week op het MadNes festival waar ik weer lekker ga surfen. Maar waar ik ook ga leren windsurfen en graffiti spuiten. Ik heb er zin in.

Update: helaas is Sanne gestopt met Chicky Clinics. Sanne woont nu met haar man Boaz en hun kindje in Oostenrijk waar ze een eigen lodge hebben waar je kunt overnachten.