Kopje koffie to go bovenaf

De beste koffie to go’s in Groningen

Laatst bijgewerkt:

Ben je op zoek naar een heerlijk kopje koffie tijdens een ontspannen wandeling in Groningen? Dan nodigen we je graag uit om onze favoriete koffietentjes te ontdekken, perfect voor een stadswandeling met een verfrissende koffie to go. Wil je weten waar je de allerbeste koffie to go kunt halen in Groningen? Ontdek dan snel onze aanbevelingen op Lone Drifters.

Revista

Coffee & Magazines staat er in grote witte letters op deze lichtblauwe hipsterbus. Een oude Peugeot J7 wel te verstaan. Het idee om deze bus om te bouwen tot koffie en cakebus was een goeie zet. Zo vlak bij het station om je dag te starten of juist af te sluiten met een koffie to go.

Behalve koffie to go kun je bij Revista een lekker stuk vegan koek of cake ophalen.

je vindt Revista op de hoek van de Herebrug, vlakbij het centraal station van Groningen.

Black & Bloom

Als je deze koffiebar eenmaal hebt ontdekt, blijf je terugkomen. Eigenaar Gerben Engelkes heeft meerdere top 3 plaatsen behaald bij Nederlandse koffiekampioenschappen. De koffie is heerlijk en betaalbaar en gemaakt met de koffiebonen die Gerben sinds begin 2016 zelf brandt met een Giesen W6A koffiebrander. De kennis van en liefde voor het vak zijn ongeëvenaard bij Black & Bloom.

P.s. binnen kun je je ogen uitkijken naar de vele legocreaties en de toffe filmposters aan de muur.

Zondag

In het hart van het Noorderplantsoen vind je restaurant Zondag, de enige plek in Groningen waar het elke dag van de week een beetje weekend is. Op vijf minuten lopen van het centrum, maar mijlenver verwijderd van de dagelijkse drukte, vind je hier goede koffie, open WIFI, en een kaart vol lokale lekkernijen.

DE Cafe

Het DE-café is terug van weggeweest in Groningen! Deze koffie is natuurlijk heel bekend en smaakt altijd goed. Dit nieuwe café is ook leuk om te zitten, maar zeker ook geschikt om af te halen.

Tip: een avondwandeling langs de grachten met een drankje café is leuk!

Spaak: espressobar & wielercafé

Spaak is een vreemde eend in de bijt. Het is namelijk een wielercafé.
In het café schenken ze koffie, espresso, latte en staan er allerlei lekkernijen op het menu zoals bananenbrood, caramel shortcake en appeltaart. Daarnaast vind je in de winkel allerlei leuke fietsen en fietsartikelen. 

Bij Spaak kun je tijdens de uitbraak van het coronavirus ook afhalen. Ze staan voor de deur op je te wachten.

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

Oprichter Lone Drifters