Kopje koffie to go bovenaf

De beste koffie to go’s in Groningen

Evelyn Zielstra Avontuurlijke reiziger en eigenaar Lone Drifters

Ben je op zoek naar een heerlijk kopje koffie tijdens een ontspannen wandeling in Groningen? Dan nodigen we je graag uit om onze favoriete koffietentjes te ontdekken, perfect voor een stadswandeling met een verfrissende koffie to go. Wil je weten waar je de allerbeste koffie to go kunt halen in Groningen? Ontdek dan snel onze aanbevelingen op Lone Drifters.

Revista

Coffee & Magazines staat er in grote witte letters op deze lichtblauwe hipsterbus. Een oude Peugeot J7 wel te verstaan. Het idee om deze bus om te bouwen tot koffie en cakebus was een goeie zet. Zo vlak bij het station om je dag te starten of juist af te sluiten met een koffie to go.

Behalve koffie to go kun je bij Revista een lekker stuk vegan koek of cake ophalen.

je vindt Revista op de hoek van de Herebrug, vlakbij het centraal station van Groningen.

Black & Bloom

Als je deze koffiebar eenmaal hebt ontdekt, blijf je terugkomen. Eigenaar Gerben Engelkes heeft meerdere top 3 plaatsen behaald bij Nederlandse koffiekampioenschappen. De koffie is heerlijk en betaalbaar en gemaakt met de koffiebonen die Gerben sinds begin 2016 zelf brandt met een Giesen W6A koffiebrander. De kennis van en liefde voor het vak zijn ongeëvenaard bij Black & Bloom.

P.s. binnen kun je je ogen uitkijken naar de vele legocreaties en de toffe filmposters aan de muur.

Zondag

In het hart van het Noorderplantsoen vind je restaurant Zondag, de enige plek in Groningen waar het elke dag van de week een beetje weekend is. Op vijf minuten lopen van het centrum, maar mijlenver verwijderd van de dagelijkse drukte, vind je hier goede koffie, open WIFI, en een kaart vol lokale lekkernijen.

Douwe Egberts Café

Het Douwe Egberts Café is terug van weggeweest in Groningen! Deze koffie is natuurlijk heel bekend en smaakt altijd goed. Dit nieuwe café is ook leuk om te zitten, maar zeker ook geschikt om af te halen. Binnenkort opent er ook een Douwe Egberts Café in het nieuwe Mercado in Groningen.

Tip: een avondwandeling langs de grachten met een drankje café is leuk!

Spaak: espressobar & wielercafé

Spaak is een unieke plek in Groningen. In de espressobar kun je terecht voor een lekker kopje koffie, espresso of latte en in het wielercafé kun je terecht voor een praatje met andere fietsers. Er zijn ook boeken en tijdschriften over fietsen te vinden.