hotspots Nijmegen

De leukste hotspots in Nijmegen

Evelyn Zielstra Avontuurlijke reiziger en eigenaar Lone Drifters

Bijna misselijk van al dat lekkers;  een te grote latte machiatto, een mega pepernoot en een met witte chocolade bedekte worteltaart, lopen we Sid & Liv uit. Wat heeft Anouk ons dagje Nijmeigen goed geregeld. Aan eten geen gebrek, aan sfeer geen gebrek, wel gebrek aan tijd. Want wat vliegt de tijd. We zitten nog maar net vol van de taart, ‘moeten’ we alweer naar de volgende hotspot in Nijmegen. Ben je nog nooit in Nijmegen geweest? Dan moet je zeker mijn favoriete plekjes bezoeken. Vandaag een spy into Nijmegen.

Sid & Liv

Na al dat lekkers waar ik het net over heb gehad (ja die enorme pepernoot) lopen we naar de ingang van Sid & Liv. Als we richting de uitgang lopen zien we al het leuks wat we in de koffiebar spotten. Het servies is namelijk voor in de winkel te koop. Tijdens onze date word ik afgeleid (korte concentratieboog ;-) door zwarte stickertjes, geometrische lampen en vogelkooitjes. We blijven nog 10 minuten rondsnuffelen. Ik besluit me in te houden in het kader van “Do it Yourself”. Ik denk namelijk altijd dat ik dingen zelf wel kan maken. In mijn gedachten hoor ik mijn vriend weer zeggen “dat ga je toch niet maken”. En tsja, het mislukt altijd. Ik blijf een koppige steenbok.

Liever geen koffie, maar dineren? Ook dat kan onder de naam Vänner. Vanaf 15 januari opent Sid & Liv na sluitingstijd een 3-gangenmenu voor vrienden.

photo/Faileas

Plaats 1

Na een half uur lopen zoeken vanaf de Waalkade tijdens één van de eerste koude dagen in 2014 lopen we rondjes om een eeuwenoud pand in het centrum van Nijmegen. Ik zie Anouk paniekerig om zich heen kijken, we zijn een beetje te laat. In de stilte fluister ik dat we naar boven moeten lopen. Geen gehoor. Zoals niemand mij ooit hoort. Ik heb een zacht stemmetje. We besluiten de  trap langs de hoge muren van de Commanderie te nemen, dat ooit begon als klooster en pelgrimshuis. Eindelijk zien we Plaats 1, gevestigd in dat oude gebouw waarvan je beneden niet verwacht dat er een restaurant met geweldig zomers terras in is gevestigd. Helaas, die is volgend jaar pas weer open. We worden warm verwelkomt door het personeel, bestellen een huiswijn met Ceviche salade en  eindigen met een bord vol mini cheesecake en chocolaatjes. Alsof we nog niet genoeg hadden gesnoept.

Geen saladeliefhebber? Ze hebben ook pulled pork en veel ander lekkers.

MANNA

In Nijmegen een begrip: ontbijt bij hotel MANNA. Kiew voor de Breakfast X-Large variant en neem plaats in het restaurant waar design en historie samen komen. Op het menu? Van een broodmandje met verschillende soorten brood tot yoghurt met fruit, flensjes en heerlijk beleg als parmaham en meer. 

Locatie: Oranjesingell 2C, 6511 NS Nijmegen

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

achtergrond bergen