5x tips voor een nachtje weg in Nederland

Nog even weg met de kerst of gewoon een nachtje weg omdat het kan? Bekijk dan onze tips voor een nachtje weg in Nederland. Van het chique Kurhaus in Den Haag tot hippe hotels en leuke overnachtingen in de natuur van Nederland. Ontdek de leukste nachtjes weg op Lone Drifters.

1. Den Haag: Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague

Overnacht luxe aan het strand in het Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague. Den Haag is de ideale basis voor een nachtje weg bij het strand. In dit chique hotel heb je prachtig uitzicht over de Noordzee.

Ervaar ook de ultieme ontspanning in het prachtige ‘Kurhaus Spa and Beauty’, waar je als gast vrij gebruik kunt maken van vele wellnessfaciliteiten, zoals een Finse sauna, een binnenzwembad met lounge, een stoombad en een infrarood cabine.

In Waves, het restaurant met een bar, serre en het grootste terras van Scheveningen, kun je genieten van de heerlijkste gerechten, bereid door de chef-kok. Bekijk van te voren wel goed of het restaurant i.v.m. coronamaatregelen geopend is.

2. Groningen – Asgard Hotel

Dit hotel noem ik niet voor niets, want de hotelmanager is een vriendin van mij. Klantvriendelijkheid staat bij hen hoog in het vaandel en ze hebben hier dan ook niet voor niets een hoog cijfer op gekregen van hun gasten. Het designhotel bevindt zich in een oud zusterhuis voor zusters van de kraamafdeling van het Diakonessenhuis, beter bekend als ‘Huize Tavenier’. Voor een korte periode waren er op de begane grond modderbaden die met name door rijke herenboeren van het Groninger platteland werden bezocht.

Coronatip: tegenwoordig kun je in het hotel eten door gebruik te maken van hun speciaal diner via de eigen website.

3. Nachtje op de SS Rotterdam

Wil je een heel bijzonder nachtje weg in Nederland? Boek dan een nachtje op het schip de SS Rotterdam in de haven van Rotterdam. Waar vroeger de hutten van het stoomschip waren, vind je nu 254 kamers. Daarnaast is de SS Rotterdam de ideale basis om de stad Rotterdam te verkennen, dus waar wacht je nog op? 

Kosten: vanaf € 49 p.d.
Locatie: Rotterdam

4. Nachtje weg op Vlieland

Op Vlieland, het kleinste waddeneiland van Nederland vind je het chique hotel Seeduyn met uitzicht op de zee en een spa om bij te komen na je frisse wandeling! Aan het strand ligt het restaurant waar je lekker onder het genot van een kopje koffie en een krantje bij de open haard kunt zitten. Genieten!

5. Nachtje weg in een Gevangentoren (Vlissingen)

De Gevangentoren Suite in Vlissingen ligt aan de monding van de Westerschelde. Sinds 1974 is er in dit monument een restaurant gevestigd, en kun je hier bijzonder overnachten tijdens je weekendje weg in Nederland. Deze toren heeft uitzicht op de zee en de schepen die voorbij varen. Je suite heeft een flatscreen-tv en een zithoek om te ontspannen na een drukke dag. Prijs: vanaf € 398 per nacht Locatie: Vlissingen.