Overnachten op de SS Rotterdam

Bijzonder slapen doe je op een schip, de SS Rotterdam, dat tegenwoordig in de haven van Rotterdam ligt. Het schip is maar liefst 228 meter lang en je kan aan boord ervaren hoe het er in de jaren 50 aan toe ging op dit schip! Voor een weekendje weg hoef je niet ver te reizen, bewijst ook deze overnachtingsmogelijkheid. Pak de auto en laat je verassen door dit enorme schip, wat je even het gevoel geeft van slapen op de Titanic. Niet zo gek, Manhattan was net als de Titanic, een van de bestemmingen die de SS Rotterdam aandeed.

Slapen in een hut in 50’s decor

Waar vroeger de hutten van het stoomschip de ss Rotterdam waren, vind je tegenwoordig 254 kamers in fifties decor. Boek een nachtje in een van deze kamers, in stijl van de bestemmingen die het schip aandeed in haar jaren als luxe cruiseschip. Denk aan Manhattan en Bahama’s. Het kost vast niet zoveel moeite om je voor te stellen hoe deze kamers zijn ingericht.

Het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika lijn in de haven van Rotterdam en bevindt zich op korte afstand van de stad Rotterdam waardoor je de overnachting prima kunt combineren met een bezoek aan het centrum van Rotterdam.

Foto via Booking.com

Activiteiten op het schip

Maar ook op het schip zelf is genoeg te doen: zo kun je je laten rondleiden, is er een Escape Room en worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Tijdens een rondleiding vertelt een gids bij een begeleide rondleiding (max. 20 deelnemers) alle wetenswaardigheden en de leukste anekdotes over het schip. Een groepsrondleiding kun je boeken in diverse talen en is uit te breiden met verschillende mogelijkheden zoals een met snacks of een quiz.

Het schip is goed bereikbaar, het openbaar vervoer stopt namelijk tegenover het schip.

Wil je Rotterdam verkennen? Ontdek Rotterdam en haar omliggende Maassteden met de Waterbus. De Waterbus halte Katendrecht ligt pal achter het historische stoomschip Rotterdam. 

Ervaar zelf hoe het 1959 moet zijn geweest om van Amsterdam naar New York te varen! Het Rotterdams schip is een 4-sterrenhotel met 6 type kamers, in de stijl van de bestemmingen die zij in de jaren ’50 aandeed.

Binnenkant SS Rotterdam

Meer tips voor Nederland