Pure Pods Nieuw-Zeeland

Bijzonder overnachten in Nieuw-zeeland

Nieuw-Zeeland maakt het al zo makkelijk om bijzonder te overnachten omdat je gemakkelijk kunt freedom campen (wildkamperen). Het zal je dan ook niet verbazen dat je op de meest bijzondere locaties in Nieuw-Zeeland kunt overnachten. Aan blauwe meren, tussen besneeuwde bergen en aan het strand. Ik heb 5 bijzondere plekken om te overnachten in Nieuw-Zeeland op een rij gezet.

The Silo

Zuidereiland Nieuw-Zeeland

Een silo? Jep, je kunt in Nieuw-Zeeland overnachten in een heuse silo. Het SiloStay-team in Little River bij Christchurch heeft opslagsilo’s voor metaalkorrels omgetoverd tot eersteklas accommodaties. Handig als je de Little River Rail Trail wilt wandelen. De accommodaties hebben zelfs een kitchenette en je kunt er je fiets ophangen aan de hangrekken.

Bekijk deze silo’s van binnen

Woodlyn Park: hobbithuis of vliegtuig anyone?

Noordereiland Nieuw-Zeeland

Woodlyn Park is een park met unieke accommodaties gemaakt van gerecyclede en natuurlijke materialen. Wat dacht je van een oorlogsvliegtuig, Hobbithuis, patrouilleboot en een koets? De geur van die tijd schijn je zelfs te ruiken in de accommodaties, maar dat heeft z’n charme, toch? uit het tijdperk van de stoomtrein. Het park ligt op slechts 2 minuten van de Waitomo Glow Worm Caves, op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid van dit park

De glazen pod onder de sterren

Zuidereiland Nieuw-Zeeland

PurePods is wel heel bijzonder slapen in Nieuw-Zeeland. De pods zijn volledig gemaakt van glas voor een prachtig 360-graden uitzicht. En de pods liggen in the middle of nowhere. Niemand dus die je poedelnaakt zal betrappen. De pods hebben overigens ook geen wifi en tv, dus het is just you en je travel partner. De pods hebben wel een keuken, een doorspoeltoilet en een heerlijke, warme douche.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid op Booking.com

Slaap op een wijngaard

Zuidereiland Nieuw-Zeeland

Beide huisjes van deze accommodatie liggen in het hart van een kleine wijngaardwijngaard in Nieuw-Zeeland. Kina Beach Vineyard Cottages zijn ontzettend leuke huisjes (er zijn er 2!) met 1 slaapkamer en 1 badkamer. Beide huisjes bieden genoeg privacy en een prachtig uitzicht op het water.

De wijngaard ligt halverwege Nelson City en het nationaal park Abel Tasman. Ook ligt er een prachtig strand – Kina – op slechts 5 minuten lopen door de wijngaard.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid op Booking.com

Bekijk prijzen en beschikbaarheid op Booking.com

Slaap in een vuurtoren

Noordereiland Nieuw-Zeeland

Als je ooit de kans krijgt moet je zeker in een vuurtoren slapen. En waar kan dat beter dan in de vuurtoren van Island Bay?Vooral het in slaap vallen van de golven die tegen de rotsen aanslaan vinden wij heel fijn. De vuurtoren ligt op eeen korte rijafstand van Wellington CBD. In de vuurtoren vind je een keuken, slaapkamer en een gezellig hoekje op de bovenste verdieping waar je natuurlijk fantastisch uitzicht hebt.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid op Airbnb

Heb je nog geen Airbnb account? Schrijf je dan in via onze link en krijg direct 25 euro korting op je eerste overnachting! You’re welcome!

achtergrond bergen