Jucy elektrische camper Nieuw-Zeeland

Nu ook elektrische campers te huur in Nieuw-Zeeland

Dat Nieuw-Zeeland hét land is om met een camper te verkennen hoeven we je denk ik niet meer te vertellen. Door de vele opties om te kamperen vind je campings op de prachtigste locaties. Maar met een camper heb je net even die luxe van thuis. En dat kan tegenwoordig met een elektrische camper. Afgelopen jaar is de Jucy campervan uitvoerig getest door onder andere reizigers. Anderen, want toen wij door Nieuw-Zeeland reisden hadden de optie om met een elektrische camper te reizen nog niet. Het was de duurzame oplossing. Waar kun je zo’n camper huren en hoe werkt dat dan?

Elektrische rijden in Nieuw-Zeeland

Hoe tof als je nu ook in de vorm van een elektrische camper duurzaam kunt reizen in Nieuw-Zeeland? Wij zijn in ieder geval heel blij met deze groene transformatie in de camperindustrie.

Campervakantiereisorganisatie Travelhome biedt de elektrische campers van camperbedrijf Jucy vanaf heden aan. Het prototype dat getest is, is de Jucy Nissan e-NV200 met een lengte van 4,56 meter. Jucy is een bekend camperbedrijf dat onder andere in Nieuw-Zeeland en Australië opereert. De nieuwe Jucy is afgelopen 5 maanden grondig getest en de resultaten waren zo positief dat ook jij nu een elektrische camper in Nieuw-Zeeland kunt huren.

De Jucy campervan

De groene Jucy campervan is een automaat en biedt plaats aan 2 personen. Het beschikt over een inductie kookplaat en een gaspit, een koelkast, een cassette toilet, een daktent, een luifel. De daktent is ontzettend praktisch: die wordt door middel van een slinger omhoog gedraaid zodat je snel je slaapplaats klaar hebt, wel zo fijn na een lange dag door Nieuw-Zeeland reizen.

De inventaris bestaat uit alles wat je nodig hebt tijdens je reis door Nieuw-Zeeland, waaronder beddengoed, potten en pannen en bestek, en een verswatertank van 25 liter. Op het dak is zelfs een zonnepaneel gemonteerd en in de cabine vind je 3 usb poorten en een wifi router.

plattegrond Jucy Campervan

Opladen elektrische camper?

Op dit moment telt Nieuw-Zeeland bijna 200 laadstations, een overzicht hiervan vind je op deze website. De Jucy campervan kan op 3 manieren worden opgeladen:

  • Via een stopcontact op een huisadres (24 uur laadtijd)
  • Via een standaard laadstation – op de meeste campingplaatsen (laadduur 7 uur) of
  • Via een snellaadstation die de accu binnen 30 minuten op een capaciteit van 80% brengt.

Elektrische camper huren?

Je mag zowel op het Noorder- als Zuidereiland van Nieuw-Zeeland rijden, maar de camper moet opgehaald- en ingeleverd worden op de luchthaven van Auckland op het Noordereiland, de camper mag uiteraard ook op het Zuidereiland rondgereden worden. De minimale huurperiode is vanaf 5 dagen. Meer info en boekingen over de elektrische camper vind je op Travelhome en Jucy.com.

Meer Nieuw-Zeeland?

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^