Boardchick of the week Sanne van Essen

Sanne van Essen (24) uit Zeist droomt van nog jarenlang boarden met veel plezier en zonder blessures. En waarom ook niet, op een heerlijk zonnige dag bij de wakeboardhangen met barbeques, en vrienden en daarnaast de mooiste plekjes op de aarde zien. Wie wil dat nou niet. Sanne vertelt je over hoe het allemaal bij haar begon, wat voor haar de ultieme boardslifestyle is en welke wakeboard locaties ze aanraad. Meet Sanne!

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

BeroepWMO consulent
OpleidingHBO Oefentherapie Cesar
Favoriet etenPasta en alles wat zoet is
Favoriete muziekIk vind alles wel leuk
Droomde vroeger vanVroeger wilde ik graag juf worden
Favoriete plaatsTot nu toe Hip-Notics, Antalya (vermoedelijk een locatie)

Hoe ben je begonnen met boardsports?
Ik ben een keertje in een schoolvakantie met twee vriendinnetjes gaan wakeboarden in Almere. Ik vond het zo leuk dat ik een paar weken later mijn eigen spullen kocht en het seizoen erop had ik mijn eerste seizoenskaart. Toen werd ook de plek Down Under geopend en kon ik redelijk dicht bij huis boarden. Vervolgens heb ik mijn vriend aangestoken met het wakeboardvirus en de zomer erna werd er praktisch in zijn achtertuin een nieuwe kabel skibaan geopend genaamd Waterski Zeumeren. Daar zijn we beide gaan werken als wakeboardinstructeur. Inmiddels hebben we allebei een andere vaste baan en kunnen we daarnaast weer heel veel zelf boarden.

Wat is voor jou de boardlifestyle?
Op een heerlijk zonnige dag all day bij de wakeboardbaan hangen, boarden, van de zon genieten, bbq-en, elkaar opjutten om nieuwe tricks te doen en doorgaan tot het donker is.

Vorig jaar viel er tijdens het werk een kar met wetsuits op mijn been.

Heb je wel eens iets engs meegemaakt?
Vorig jaar viel er tijdens het werk (toen werkte ik nog bij waterski Zeumeren) een kar met wetsuits op mijn been. Die kar was ruim 100 kg en ik was toen heel bang dat wakeboarden er een hele tijd niet in zou zitten. Gelukkig kon ik anderhalve maand later weer redelijk boarden, al ben ik nog steeds een beetje huiverig voor m’n enkels.

Wat zijn je favoriete locaties om te boarden?
Hip-notics in Antalya, Turkije, waterski zeumeren in Voorthuizen en Blaue Laguna in wachtendonk, Duitsland.

Wat heb je als boardchick echt nodig? Wat is je musthave?
Board, vest, wetsuit en helm!

Welke tip zou je anderen geven om te beginnen met boarden?
Tip : Start in het begin eerst met het oefenen van een goede basis en ga niet meteen vette tricks oefenen. Zo voorkom je blessures en dan gaat je voortgang veel sneller.

Wat voor advies zou je aan jezelf willen geven toen je net begon?
Goed meesturen in de bochten, haha, ik heb er echt heel lang over gedaan om min eerste rondje te maken, want niemand had mij verteld dat ik moest terugsturen in de bocht. Dat heeft me flink wat scorpions opgeleverd.

Op welke (board) festival kunnen wij jou dit jaar vinden?
Boardlife en NK wakeboarden

Wat zijn je zomer plannen?
Ik heb helaas van de week mijn knie verdraaid, maar ik hoop weer snel op m’n plank te staan. Daarnaast heb ik deze zomer een aantal plannen voor korte trapjes richting België en Duitsland. Zo staan lakeside Paradise en langenfeld op mijn lijstje. En voor komend jaar februari staat er een wakeboard trip op de planning naar camsur watersports complex in de Filipijnen.

Wauw, je hebt de mooiste plannen. Veel succes en hopelijk is je knie snel hersteld!