De tofste outdooractiviteiten in Nederland

We hebben in Nederland dan geen hoge bergen en met name veel steden, maar ook ons land is geschikt voor buitenactiviteiten. En dan hebben we het niet alleen maar over wandelen of fietsen. Wat dacht je van golfsurfen aan de kust, stand-,up paddling of geocachen. Ontdek op Lone Drifters onze top tips voor de leukste outdoor activiteiten in Nederland.

1. Wandelen/hiken

Nederland is het ideale wandelland. Met de vele natuurgebieden en wandelroutes van Staatsbosbeheer is er voor ieder wandelaar wat te doen. Zo kun je wandelen over zandduinen, over het strand, door het bos of wadlopen! Nederland heeft het allemaal.

De wandelroutes van Staatsbosbeheer zijn prachtig, vooral in de lente of herfstperiode. En het ligt allemaal op een prima te rijden afstand, want Nederland is niet zo groot. Wat ons betreft is wandelen een van de leukste en makkelijkste outdooractiviteiten in Nederland!

Trekking door Drentse Natuur

2. Suppen

Nederland is het ideale land om te gaan suppen en je kunt in principe overal suppen waar je ook kunt kanoën.

Suppen, afgekort van Stand up paddle, is een watersport en een vorm van surfen die is ontstaan in Hawaï. Net als bij een surfboard staat de SUP-rijder rechtop, in het midden van het supboard. Het is echt heel leuk!

Inspiratie nodig? Wat dacht je van de grachten van Amsterdam of Amersfoort? Of in natuurgebied de Alde Feanen in Friesland?

3. Mountainbiken

Nederland heeft geen bergen maar dat betekent niet dat je geen vette tracks kunt mountainbiken! Er zijn genoeg toffe routes om je mountainbike mee naartoe te nemen.

→ Zelf moeten wij er nog veel ontdekken, maar onze favorieten hebben we wel voor je gebundeld.

4. Klimmen/boulderen

Hoewel Nederland geen mooie bergen heeft om te beklimmen kun je toch zeker wel goed klimmen in Nederland. Nederland heeft verschillende boulder-en klimhallen waar je zowel binnen als buiten kunt klimmen. Ons favoriet?

Boulderen in Canada

5. Kanoën/kajakken

Ontdek Nederland met de kano/kajak. Ons waterlandje leent zich uitstekend voor dag en meerdaagse kanotochten. Mooiste ervaring? In een kano beleef je de Biesbosch van dichtbij. Waan je in een jungle met smalle bochtige kreekjes. Peddel door een weids en ruig landschap met onder overhangende takken. Ook een meerdaagse tocht is mogelijk!

6. Golfsurfen

Hoewel Nederland geen Hawaii is, vind je in Nederland absoluut goede plekken om te (leren) surfen. Maar de wind moet wel meezitten. Wat dacht je van Scheveningen of de Nederlandse waddeneilanden?

surf strand Zandvoort

7. Kitesurfen

Ken je het gezegde ‘The sky is the limit’? Nou, dat is dus niet zo! Kitesurfen is echt een extreem veelzijdige sport, je hoeft je geen moment te vervelen.

Je kunt verschillende disciplines onder de knie krijgen zoals freeriden, freestyle, wave, foilen big air of lekker je eigen categorie verzinnen. Ieder jaar komen er nieuwe tricks bij en zie je nieuwe disciplines opduiken. Je komt dus nooit tot een plafond en kunt jezelf blijven ontwikkelen.

Kitesurf in Workum

8. Kamperen

Kamperen is het verblijven in de natuur in je eigen tentje, camper of caravan. Moet je perse naar het buitenland voor de leukste campings? Zeker niet.

In Nederland vind je tal van leuke campings aan het strand, in de natuur of op een familie camping. Onze leukste campings in Nederland? De Lakens in Zandvoort en camping Buitenland in Drenthe.

Tent East Nomads met campingplaats nummer

9. Geocachen

Geocaching is een echt buitenavontuur dat altijd en overal ter wereld kan plaatsvinden. Om te spelen, gebruik je de Geocaching-app en/of een GPS-apparaat om naar slim verborgen containers, geocaches genoemd, te navigeren.

Zodra je een geocache hebt gevonden, open je deze en teken je het logboek. In de geocache kun je wat ruil- of swag-items (klein speelgoed, sleutelhangers, snuisterijen) ontdekken. De algemene vuistregel is dat als je iets neemt, iets van gelijke of grotere waarde achterlaat. Plaats de container vervolgens precies terug zoals je hem hebt gevonden en deel je ervaring online met de rest van de geocachinggemeenschap.

Vind je onze content leuk?
Volg op Instagram
Voor inspiratie voor je volgende reis!