De tofste outdoorwinkels van Nederland en omgeving

Winkels voor buitenactiviteiten zijn perfect voor het kopen van spullen voor je vakantie, reis of kampeeravontuur. Hier vind je schoenen, tenten, kleding, rugzakken en meer. Hoewel je sommige dingen online kunt bestellen, is het echt de moeite waard om zelf naar de winkel te gaan. Daar kun je spullen passen en uitproberen, en krijg je advies. Ontdek hieronder goede buitenwinkels.

Zwerfkei Outdoor & Travel Centre

Zwerfkei is sinds 1984 specialist op het gebied van lichtgewicht kamperen, bergsport, reizen en wandelen. Je vindt bij Zwerfkei de beste materialen en natuurlijk bestaat het personeel uit echte outdoorliefhebbers.

De winkel in Woerden telt 3 verdiepingen met een winkeloppervlak van ruim 3500 m2. Op de bovenste verdieping staan het hele jaar door alle soorten tenten opgesteld. Beneden vind je een uitgebreide collectie aan wandelschoenen, bergschoenen en expeditieschoenen.

Je vindt de winkel van Zwerfkei aan de Jaap Bijzerweg 10 Woerden.

Bushcraftshop

Bushcraftshop is dé webwinkel voor Bushcraft, Survival en Outdoor!  Het assortiment bestaat uit een breed pakket producten gericht op Bushcraft maar veel van de artikelen op de webshop zijn natuurlijk ook prima geschikt voor andere doeleinden.

Vrijbuiter

De Vrijbuiter is misschien wel een van de bekendste outdoorwinkels van Nederland. Bij de vrijbuiter vind je alles wat het hartje van de outdoorliefhebber begeert, van tentjes en slaapmatjes tot wandelkleding. Bij Vrijbuiter ben je aan het juiste adres als je op zoekt bent naar outdoorspullen.

De winkels van Vrijbuiten vind je op verschillende locaties in Nederland met megastores in o.a. Zaandam, Gouda, Roermond en Rotterdam. Check alle Vrijbuitenfilialen op hun website

Bergfreunde

De Bergfreunde winkel is de grootste (Duitse) outdoor winkel. Bij Bergfreunde kun je vooral vette spullen kopen voor outdoor, fietsen, wandelen en bergsporten. Zo kopen wij hier regelmatig onze bergspullen zoals klimtouwen en klimschoenen.  Zoek je trouwens een outdoorshop in Duitsland? De Globetrotterwinkels zijn een aanrader, zoals deze in Keulen: met zwembad om je kano te testen.

Outdoorsupply

Bij Outdoorsupply kun je terecht voor je wintersportkleding, kampeeruitrusting, voor wandelen en trailrunnen, en kampeerkleding. Je vindt hier een ruime collectie aan merken zoals Fjällräven, Icebreaker, Jack Wolfskin, Oakley en Patagonia. Ben je op zoek naar de bekende Lifestraw filters.

Decathlon

Decathlon is meer dan een outdoorwinkel. Ze verkopen en ontwikkelen producten en organiseren ook vele toffe sportevenementen. Decathlon richt zich iets meer op het goedkopere segment outdoorkleding met merken die wellicht iets minder bekend zijn.

Bever

Bever is een van de weinig outdoorwinkels met een fysieke winkel in Groningen. En dat waardoor ik enorm als ik op zoek ben naar nieuwe klimschoenen. Klimschoenen zijn op z’n zachts gezegd: lastig. Je wilt die vooral
Net als bij Outdoorsupply vind je bij Bever een ruime collectie aan merken zoals Fjällräven, The North Face en Jack Wolfskin.

→ Check of op bever.nl of er een Bever bij jou in de buurt zit.

Kathmandu

Kathmandu Outdoor & Travel is een buitensportspeciaalzaak met filialen in Amsterdam en Utrecht. Alle winkels hebben een uitgebreide collectie met technische kleding van kwaliteitsmerken als Arc’teryx, Patagonia, Fjällräven, super.natural, Didriksons en Icebreaker.

De schoenenafdeling heeft alles in huis voor elk type sport met topmerken als Hanwag, Meindl, On-running, Teva, Reef en Lowa. En ook voor je kampeeruitrusting kan je bij Kathmandu ook goed terecht. 

Reisartikelen.nl

Reisartikelen.nl is een expert op het gebied van reisartikelen en biedt meer dan alleen outdoorartikelen. Je vindt hier een volledig assortiment voor je volgende reis. Of je nou een verre reis gaat maken of kampeert in Nederland. Je vindt hier merken als Eagle Creek, The Northface, Deuter en MSR.

Twinseasons

Twinseasons is al meer dan 30 jaar actief, vooral op het gebied van wintersport artikelen. Het Groningse Twinseasons heeft een groot aanbod aan outdoorspullen voor kampeerders, wintersporters en watersporters. Je vindt de winkel aan de Stockholmstraat 1 A Groningen.

Steenbok Sport

Bij Steenbok Sport vind je alles voor wandelen, (trail)running en barefoot-activiteiten! Ze bieden schoenen, kleding en accessoires aan, geven clinics, sportmassages, metingen en voedingsadvies. Oprichter Jan Douma is een gepassioneerde trailrunner en sportverzorger bij Team 4 Mijl. Hij leidt ook mensen op tot sportverzorger bij zijn Sportmassage bedrijf Doumax. Je vindt de Steenbok Sportwinkel in Groningen aan de Regattaweg 5.