In 1964 werd Tokyo de eerste Aziatische stad die ooit de Olympische Spelen organiseerde. 46 jaar later organiseert de stad opnieuw de wedstrijden. Als sportliefhebbers worden wij natuurlijk hartstikke blij van de Olympische Spelen. Maar we worden vooral blij van de vijf sporten die zijn toegevoegd aan de lijst met Olympische Spelen, zoals skateboarden, klimmen en surfen. Wil jij meer weten over de Olympische Spelen in Japan of wil je er zelf naartoe? Lees hier dan alles wat je moet weten!

Wat zijn de nieuwe sporten van de Olympische Spelen (OS) 2020?

Het Internationale Olympische Comité heeft de sporten karate, honk-softbal, skateboarden, klimmen en surfen toegevoegd aan de lijst met Olympische sporten. 

Wanneer vind de OS 2020 plaats?

Van 24 juli t/m 9 augustus 2020 in Tokio. De locaties van de Olympische locaties van Tokyo 2020 bevinden zich in twee hoofdzones: de Heritage Zone (het gebied van de Olympische Spelen van ’64) en de Tokyo Bay Zone (met nieuw gebouwde locaties). De twee zones overlappen elkaar om de vorm van het oneindige symbool te vormen om de erfenis van de spellen en de link tussen verleden, heden en toekomst te symboliseren.Check hier de lijst van locaties in Japan waar de Olympische Spelen plaatsvindt.

De Paralympische Spelen in Tokio beginnen 15 dagen na de sluiting van de Olympische Spelen, van 25 augustus tot 6 september.

Waar kan ik tickets kopen voor de Olympische Spelen?

De Verkoop voor Japanse inwoners gaat via de officiële website en vraagt om een inwonersbewijs van Japan. De verkoop aan personen die buiten Japan wonen gaat via officiële verkoopkanalen, ook wel Authorized Ticket Resellers (ATR’s) of subdistributeurs. Deze zijn door het Nationaal Olympisch Comité aangewezen.

De eerste kaartverkoop ronde was op 21 juni 2019. Helaas zijn er geen losse tickets meer verkrijgbaar via de officiële verkoopkanalen voor Nederlanders, Sunwebsportsevents.nl, en Belgen eventteam.be. Kom je ergens anders vandaan? Via de officiele website kun je alle ATR’s van Europa bekijken.

Helaas zie ik op Sunwebsportsevents alleen ontzettend dure reispakketten, terwijl de losse tickets een stuk goedkoper zijn. Alle prijzen kun je in deze brochure checken. De website Tokyo.nl heeft een blog geschreven hoe je eventueel nog tickets kunt krijgen. Bekijk deze blog hier of meld je direct aan voor de Ticket Tracker, een service die alle ticketssites in de gaten houdt. Zodra er iets verandert op één van de sites stuurt hun systeem direct een e-mail uit met daarin een link naar de pagina waarop er iets veranderd is. Het systeem controleert deze pagina’s elke minuut! Zo kun je toch nog tickets krijgen voor de OS 2020!

Wat is het Olympische Spelen programma?


Bekijk het programma op de officiële website

Waar zal het Olympisch dorp in Tokyo zijn?

Het Olympisch dorp / Paralympisch dorp wordt gebouwd in het Harumi-waterfront van Tokyo.

banner jr railpass

Wanneer vind je openingsceremonie van de OS Summer plaats?


De openingsceremonie vindt plaats op 24 juli in het Olympisch Stadion van Tokyo. De actie begint echter twee dagen eerder met de eerste voetbal- en softbalwedstrijden. De kwalificatieronden voor roeien en boogschieten beginnen op de dag van de ceremonie! Op 25 juli 2020 worden de rest van de 21 games georganiseerd, waaronder gymnastiek, schermen, tennis, tafeltennis, schieten en fietsen.

Wanneer begint de 2020 Torch Relay?


De Tokyo 2020 Olympic Torch Relay begint op 26 maart 2020 en passeert alle 47 prefecturen in Japan. Het zal beginnen in de prefectuur Fukushima en daarna naar het zuiden trekken. De reis van de fakkel valt samen met de beroemde kersenbloesems van Japan, die meestal begin april bloeien.

Meer Japan?

  • Vliegen naar Japan? Bekijk op Skyscanner meer info over de Olympische spelen en check de beste prijzen naar Tokyo (vanaf  €480*!)
  • Combineer de Olympische Spelen van Japan met een rondreis door Japan, bekijk onze route door Japan.
  • Voor het eerst naar Japan? Bekijk ook onze Japan Etiquette