Zittende hiker met op de achtergrond Tre Cime

De beste outdoormerken

Volgens Lone Drifters

Als het gaat om outdoorsporten dan kan je kleding het maken of breken. In het begin kom je nog weg met kwalitatief mindere kleding, maar zodra je vaker en langer sport en buiten bent, dan kan het zeker uit om te kiezen voor kleding en uitrusting van outdoormerken die bekend staan om hun topkwaliteit, duurzaamheid en goede prestaties. Deze merken kunnen ervoor zorgen dat je vol vertrouwen kunt genieten van de natuur en de activiteit tijdens je buitenavonturen. Ontdek welke outdoormerken wij het beste vinden en waar wij favoriet van zijn. 

Onze favoriete outdoormerken

Wandelen & trailrunnen

The North Face

The North Face is een geweldig merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige kleding en uitrusting die ideaal zijn voor extreme omstandigheden, zoals koude temperaturen en bergbeklimmen.

Ook voor trailrunnen kunnen wij dit merk aanraden, zo dragen wij beide Vectiv trailrunschoenen van The North Face.

Bekijk hier ook welke gear wij momenteel dragen

Bovenkant 
Northface Vectic

Columbia

Columbia staat bekend om de betaalbare kleding en uitrusting van hoge kwaliteit, die geschikt is voor een breed scala aan buitenactiviteiten. Het merk is niet heel prijzig en bestaat al een tijdje. Maar omdat het merk, net als bij North Face trouwens, meer in de mode is gekomen, vind je genoeg nieuwe, duurdere collecties. 

Ik zweer bij mijn outdoorshirt en Colombia hoge wandelschoenen. 

Sockwell sokken in schoenen

Fjallräven

Fjällräven is echt een top outdoormerk! De gear is van hoge kwaliteit, super duurzaam en functioneel. De materialen die ze gebruiken zijn sterk en kunnen goed tegen een stootje tijdens de buitenactiviteiten. Hun ontwerpen zijn ook slim en aangepast aan de wensen van avonturiers. Daarnaast is het merk eco-friendly bezig door bijvoorbeeld gerecyclede materialen te gebruiken. Als je op zoek bent naar betrouwbare en stoere outdoorkleding en -uitrusting, dan moet je echt bij Fjällräven zijn! Wij zweren in de winter bij onze Fjallräven jassen

Klimmen

La Sportiva

La Sportiva is echt een top klimmerk! Ze hebben al heel wat jaartjes ervaring in het maken van supergoede klimschoenen en -uitrusting en ook wij dragen al jaren La Sportiva. Het merk werkt samen met professionele klimmers aan het verbeteren van hun producten, zodat ze aan de hoge eisen van de meest veeleisende klimmers voldoen. 

La Sportiva’s klimschoenen zijn top omdat ze verschillende modellen hebben, en er dus voor elk wat wils is. Zo heb ik smallere voeten en draag ik het Mythos model en Luciano is weg van de Scarpa Instinct VSR en Scarpa Vapor

La Sportiva heeft ook een groot aanbod aan klimuitrusting, zoals harnassen, klimtouwen en karabiners, om de klimervaring zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. Dus als je serieus bent over klimmen, dan is La Sportiva zeker een topkeuze voor kwaliteitsklimschoenen en -uitrusting.

Watersport

Roxy

Roxy is een ontzettend gaaf surfmerk omdat het speciaal is ontworpen voor vrouwen die gepassioneerd zijn over surfen en andere watersporten. Het merk is opgericht door Quiksilver, ook een toonaangevend surfmerk, en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een van de beste surfmerken voor vrouwen. Roxy heeft een breed scala aan surfkleding en -uitrusting, waaronder wetsuits, surfboards, zwemkleding en accessoires. De prints vind ik altijd leuk, net als de kleuren en de meiden zijn erg inspirerend. 

Waarom Roxy top is voor watersport is vooral omdat ze gebruik maken van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de elementen en bieden bescherming tegen de zon, zout en zand. 

Longboarden

 Timberboards

Timberboards zijn goed voor longboard dancing vanwege de flexibiliteit. Het houten materiaal biedt een perfecte combinatie van veerkracht en demping, wat ervoor zorgt dat je soepel kunt rijden en betere control hebt bij het uitvoeren van tricks en manoeuvres. Bovendien biedt de flexibiliteit van de timberboards extra stabiliteit, wat vooral handig is voor beginners die nog niet volledig vertrouwd zijn met hun evenwicht. Al met al maken de eigenschappen van de timberboards ze een uitstekende keuze voor iedereen die geïnteresseerd is in longboard dancing.

Timber Boards Tortuga