Over Lone Drifters

Lone Drifters voor de drei zinnen bergtoppen

Hi, ik ben Evelyn, het gezicht achter The Lone Drifters. Ik begon deze blog tijdens mijn studie Computer Mediated Communication om mijn tips te delen over reizen en sport.

Op deze blog deel ik tips over avontuurlijk en duurzaam leven en reizen. Op Lone Drifters vind je tips over een breed scala aan onderwerpen die allemaal betrekking hebben op actief reizen, sport en buiten zijn. Denk aan stand-up paddling, wandelen, mountainbiken, backpacken, kamperen en het maken van roadtrips.

We maken content die je hopelijk inspireren om meer tijd buitenshuis door te brengen!

Over Evelyn

Ik woon al mijn hele leven in het noorden van het land. Nieuwe sporten uitproberen is mijn grootste hobby, naast deze uit de hand gelopen blog.

Ik ben in alles een beetje goed en blink niet perse uit in een bepaalde sport. Recentste obsessie? Lange hikes maken en boulderen.

Over Luciano

Is de man achter de camera, maar ook vaak het silhouette op veel foto’s. Werkt als softwareontwikkelaar en doet vrijwilligerswerk voor Kenia. Gek op klimmen en downhill longboarden.

FAQ

Wanneer zijn jullie begonnen?

In 2007 hield Evelyn een blog bij van haar eerste wereldreis onder aroundtheglobe.nl, een forum voor reizigers. In 2011 begon ze haar eigen blog op stylespy.nl over reizen en boardsporten. Ik kreeg op persreizen vaak de vraag of ik een fashionblogger was en wilde toen eigenlijk wel van de naam af. Toen we op wereldreis gingen vond ik het een goed moment om verder te gaan onder een andere domeinnaam die past bij het avontuurlijke reizen en outdooractiviteiten.

Waarom Lone Drifters?

Ik was op zoek naar woord dat op reizen sloeg, maar wilde geen reizen in mijn naam. Op Urban Dictionary zocht ik naar synoniemen voor reizen. Toen kwam ik het woord driften tegen, wat ook gebruikt wordt bij longboarden. Lone sloeg een beetje op de manier van reizen en zo was Lone Drifters geboren.

Welke camera gebruiken jullie?

We begonnen met een Nikon D5100 en tegenwoordig schieten we onze foto’s met een D610, Sony A6000 en onze mobiele telefoons. Neem ook een kijkje in onze cameratas: onze fotografie apparatuur.

Hoe bewerken jullie je foto’s? Gebruiken jullie filters?

Evey bewerkt alle foto’s, ze doet dat met het programma Adobe Lightroom op desktop en via de gratis Lightroom app op de telefoon.

Hoe is het mogelijk dat jullie zoveel reizen?

Voor onze wereldreis werkten we beide in een IT-bedrijf en spaarden we voor onze wereldreis. Toen we beide € 25.000 hadden, deden we veel spullen weg, sloegen we een deel op bij de ouders, verlieten we ons huurhuis en zijn we een jaar gaan reizen. Op reis verdienden we wat bij met affiliate marketing en gesponsorde artikelen en freelance werk. Tegenwoordig verdienen we ook genoeg geld met de blog en Instagram.

Zijn jullie fulltime bloggers?

Nee, Evelyn werkt parttime als functioneel beheerder/coordinator van een ‘scrum’team en parttime als reisblogger. Luciano is fulltime softwareontwikkelaar.

Wat was de route van jullie wereldreis?

De route van onze wereldreis kun je hier vinden.

Let’s (s)talk:

Instagram: @thelonedrifters Pinterest: @lonedrifters Facebook: @thelonedrifters Tips en nieuws: Nieuwsbrief