Waterval en regen in Nieuw-zeeland

Over Evelyn

Hi, nice to meet you. Mijn naam is Evelyn (ook wel Evey) en ik reis veel en schrijf daar vervolgens over op Lone Drifters of voor andere publicaties. Gewapend met mijn Sony deel ik de mooiste plekjes. Regelmatig ga ik op de bonnefooi op pad en zie ik wel waar ik eindig. Zo kom je vaak bij de mooiste lokale plekken uit!

Die eerste verre reis

Om mijn vrienden en familie op de hoogte te houden van deze verre reis (die overigens verder ging dan alleen Azië) schreef ik reisverhalen op het reisblog/forumplatform aroundtheglobe.nl.

Familie en vrienden bleven maar berichtjes sturen waar mijn reisverhalen bleven. Ik had het te druk met reizen, maar vond het schrijven over mijn ervaring wel heel leuk.

Na deze reis schreef ik op een wordpress blog over mijn reizen die ik tussen het fulltime werken maakte, maar een serieus reisblog startte ik pas tijdens mijn studie Computercommunicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier ontstond het idee om een eigen domein te kopen en persoonlijke verhalen en reizen te delen (op toen stylespy.nl).

Naast het reizen deelde ik ook steeds meer over de sporten die ik op reis beoefende: van raften tot mountainbiken, surfen en snowboarden. En de blog werd steeds meer een reis- en sportplatform.

Eerste wereldreis

Op wereldreis

Toen mijn vriend en ik op wereldreis gingen besloten we samen Lone Drifters – te beginnen, de blog waar jij nu op zit. Tijdens de reis hield ik hier verhalen bij van onze ‘jaar weg’. Ik zette blogposts van oude domeinnamen over naar LoneDrifters.nl en begon verhalen van onze wereldreis te delen.

En eenmaal terug in Nederland ging mijn vriend weer fulltime werken en werk ik parttime aan deze reisblog en werk ik als freelancer.

Het afgelopen jaar na de wereldreis besloot ik met terugwerkende kracht alle verhalen, foto’s en praktische tips van en over de wereldreis te bundelen. Om andere reizigers te helpen met tips waar je echt wat aan hebt. Met deze blog hoop ik anderen te helpen met beter reizen en sporten. Denk aan hoe vind ik een goedkoop vliegticket? Hoe kom ik van Manilla naar Baguio en hoe begin ik met snowboarden.

Deze uit de hand gelopen hobby is inmiddels een serieus platform geworden waarmee ik maandelijks meer dan 25.000+ outdoorreizigers (met meer dan 50.000 pageviews) help en inspireer. Hoewel ik gek ben op backpacken en vooral op zoek ben naar goede deals voor overnachten, merk ik dat ik – nu ik 35 ben – ook meer en meer behoefte heb aan een goed (lokaal) hotel en soms wat meer luxe (met aandacht voor eco). Naast een backpackblog is deze blog dus ook relevant voor mensen die ook wel eens van een goed hotel houden.

Freelance werk

Op Lone Drifters komt alles samen waar ik van hou: reizen, funsporten, schrijven, een website onderhouden, inspireren, fotograferen, vormgeven en video-editen, front-end development en marketing. Ik ben dan ook in te huren om jou te helpen met het opzetten van je eigen (reis)website. Zo werk ik onder andere samen met het reisbureau Asgard Reizen en schreef ik in het verleden voor Expedia, Sportbase en O’Neill (agenda).

Op reis mag ik het liefst hiken, mountainbiken, snowboarden, suppen, klimmen, longboarden en mij onderdompelen in de lokale cultuur en eten & drinken.

Op mijn wishlist: leren voorklimmen, leren skiën, Patagonië, Spitsbergen en Paaseiland bezoeken. Het Pieterpad lopen!

Motto: je bent nooit te oud om te leren!

Ik ben ook in te huren als webmanager. Zo beheer ik diverse blogs en hotelsites. Interesse of liever eerst koffie drinken? Neem dan contact op.