Peru activiteiten

Over Peru

Adembenemende landschappen, van besneeuwde bergen tot de prachtige regenwouden van de Amazone. Dat is Peru in een notendop. Zeg je Peru dan denk je ongetwijfeld aan de eeuwenoude tempel Machu Picchu. De tempel, hoog in de bergen is een overblijfsel uit de Inca-cultuur. Je kunt naar deze tempel wandelen of er met de trein naartoe. Naast Machu Picchu biedt Peru een verscheidenheid aan natuur: van een stuk van de Amazone van Zuid-Amerika tot stranden en diepe canyons. Bekijk al onze artikelen over de bestemming Peru met reistips en reisinspiratie voor jouw volgende vakantie of backpacktrip!

Veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd voor Peru?

De beste reistijd voor Peru hangt af van de regio die je wilt bezoeken en de activiteiten die je wilt ondernemen. Over het algemeen wordt echter aangenomen dat de beste tijd om Peru te bezoeken tussen mei en september is, omdat dit het droge seizoen is in de Andes en de Amazone-regio's.

Welke valuta gebruiken ze op Peru?

De officiële munteenheid van Peru is de Peruaanse sol (afkorting: PEN). 1 euro is momenteel ongeveer 4,08 Peruaanse sol.

Wat zijn de kosten voor een rondreis door Peru?

In Peru kost een reis gemiddeld €40,- per dag als je zelfstandig reist, inclusief overnachtingskosten voor een tweepersoonskamer in een hostel (€20-€30 per nacht) of een dorm (€10-€15 per nacht), eten en drinken (€15 per dag) en vervoer (varieert). Voor 21 dagen via een reisorganisatie betaal je ongeveer €2500,-. Activiteiten kunnen variëren van €10,- voor sandboarden tot €500,- tot €1000,- voor de Inca Trail. Tips voor een goedkopere reis zijn verblijven in hostels, eten waar de lokale bevolking eet, en het kiezen van een specifiek gebied voor vervoer. De aanbevolen reistijd voor Peru is minimaal 2 weken en door hoogteziekte kan je beter 3-4 weken uittrekken.