Ik beland zo vaak ‘per ongeluk ‘op plekken waarvan ik denk “I want more”. Maar dat is ook het mooie aan het fenomeen backpacken.

Go where the road takes you.

En zo kwam ik van de zomer uit in Hossegor. Ook wel bekend als Soorts-Hossegor (handig voor je GPS, want zo op de hoogte was ik dus niet shame on me). Voor één avondje. Want de volgende dag zouden we gaan golfen in Moliets (Franse Westkust) en die dag erna hadden we plannen om richting het meer Annecy te gaan. We, mijn vriend Luciano en ik, moesten onze tijd in Hossegor wisely besteden.

Als je Hossegor binnenrijdt zie je meteen waar het zo bekend om staat: de surfscene. Mannen in half afgezakte wetsuits op slippers die met surfboard aan de kant van de weg proberen te liften. I love it (or them ;-)) immediately. De ene na de andere surfshop verschijnt als we richting het strand lopen. Het is een walhalla voor de surfers. Hossegor ligt ten Noorden van Bayonn en Biarritz, in het zuid westelijke hoekje van Frankrijk. Het is nu bekend als één van de mooiste surfstranden en wordt gezien als de Franse hoofdstad van het surfen. Niet voor niets worden hier de Pro France gehouden. De branding schijnt hier bijzonder goed te zijn vanwege een geul (‘le Gouf’) in de zeebodem voor de kust.

De stad staat vol met mooie villa’s gebouwd in de lokale Baskische / Landes stijl van de architectuur. Zelfs de nieuwe flatgebouwen worden gebouwd in de lokale stijl. Er is ook een haven (en strand) in het nabijgelegen Capbreton waar je je bootje kwijt kan. En er is een helder meer, Lac d’Hossegor dat op de zee uitkomt. Waar je de vissen kunt zien zwemmen en waar Oesters worden gekweekt. Maar ook voor andere wateractiviteiten is Hossegor een must. En niet alleen in Nederlands hoogseizoen. Vanaf april tot en met eind oktober kun je nog prima in Hossegor terecht. En begin oktober vooral om je sterren in real life te bewonderen.

Van 6 tot en met 17 Oktober vind je namelijk werelds beste mannelijke en vrouwelijke topsurfers in Hossegor, om deel te nemen aan de Quiksilver Pro France (Men) en Roxy Pro France (Women). Het is de enige stop in Frankrijk in de 2015 Samsung Galaxy Championship Tour. Hier moet ik toch echt een keer naar toe.

Hope you like the pictures. XO Eve

Bekijk hier de trailer van de Pro France

Roxy winkel Hossegor

Hossegor meer

Lac D’Hossegor

Style Spy in Hossegor

Hossegor zonsondergang

Strand en duinen Hossegor

La Cabane Hossegor

Hossegor strand

Nike outfit

Hossegor haven

De haven

Hossegor