Reisinspiratie: waar gaan we heen?

Al zoekende naar bestemmingen voor reisinspiratie – de zomer komt er weer aan- wil ik dit jaar toch wel heel graag weer naar een ver oord. Mijn vriend en ik zijn beide gek op verre reizen, andere culturen zien, proeven en snuiven en willen dit jaar toch wel graag naar een Tropische bestemming. Je zult mij niet zo snel in Frankrijk of Spanje op de camping tegen komen, sterker nog, ik ben nog nooit in Spanje geweest en ik heb stiekem een hekel aan kamperen…

Omdat ik al twee keer in Zuid Oost Azië ben geweest en een keer zelfs in Australië, leek het ons leuk de andere kant op te gaan, richting Zuid Amerika. Eigenlijk zijn er super veel bestemmingen waar ik ooit heen wil, maar dat komt vanzelf wel een keer. Er zijn vier bestemmingen die wij wel zien zitten dit jaar (overigens andere jaren ook nog wel hoor ;-)): Aruba, Dominicaanse Republiek, Cuba of Mexico. Een lastige keus dus!

Tijdens mijn HBO studie wou ik al met een studiegenoot stage lopen  in Aruba, maar  helaas is het er niet van gekomen. Later vond ik Aruba een beetje standaard, omdat elke Nederlander er tegenwoordig heengaat en als ik ergens tegen ben dan zijn het wel de typische toeristische  plaatsjes. Maar goed, nadat ik in Zuid Oost Azie had rondgereisd volgden vrienden en kennissen mij en vandaag de dag lijkt het meer een must dan iets bijzonders als je in Zuid Oost Azie gaat/wilt rondreizen. Een nicht van mij doet nu bijna precies dezelfde reis, dus ja ik denk dat het soms onvermijdelijk is om origineel te blijven. En ja, plekken zijn natuurlijk niet voor niets toeristisch: omdat ze bijzonder zijn! Dus Aruba here I come?

Aruba

Mexico

Dominicaanse Republiek

Cuba

p/tumblr & web

Wie van jullie is er al op een van deze bestemmingen geweest? Misschien dat jullie tips mijn keuze makkelijk maken :-D

xo