Onze Airbnb ervaringen

Laatst bijgewerkt:

Op reis boeken wij vaak met Airbnb. Op de website van Airbnb kunnen particulieren hun huis of een kamer aanbieden die je al reiziger kunt huren. Het is een leuk – en vaak goedkoper- alternatief voor een hotel of hostel. Overal waar wij op reis zijn geweest vonden we wel een mogelijkheid om via Airbnb te huren. En soms zelfs op de mooiste locaties. Wij hebben slechte en goede ervaringen met Airbnb’s over de hele wereld: van Kopenhagen tot San Diego en Kuala Lumpur.

Onze ervaring met boeken en huren via Airbnb

Zit je eraan te denken om ook een appartement of kamer te huren via Airbnb maar heb je er geen ervaring mee? Ik deel mijn ervaring en geef je tips hoe je een accommodatie kunt boeken met Airbnb.

screenshot korting Airbnb

Waarom ik graag via Airbnb boek

Mijn eerste ervaring met Airbnb was in Lima. Hier sliep ik een appartement met twee reisgenoten dichtbij het centrum van Lima. Hiervoor boekte ik vaker met Wimdu een appartement, dat toen de concurrent van Airbnb was.

Sinds Peru ben ik veel vaker op reis geweest via Airbnb, vooral tijdens onze wereldreis. Het is vaak goedkoper en wat wij fijn vinden is de mogelijkheid om zelf te koken en in een lokale wijk te slapen. En we ontmoeten bijvoorbeeld veel reizigers als we een kamer in een gedeeld huis hadden. Ideaal dus.

Zo werk Airbnb stap voor stap

Meld je aan via Airbnb

De eerste stap is je aan te melden. Je maakt je eigen profiel aan door je Facebook- of Google-account te koppelen aan Airbnb of je te registreren via e-mail. Ga je voor het eerste een boeking maken? Boek dan via onze link en krijg direct 25 euro korting op je eerste verblijf met Airbnb! Die heb je dan gelijk in the pocket!

Zoek je accommodatie

Vervolgens ga je op zoek naar een accommodatie op je bestemming. Vul je de bestemming in, vervolgend de data en het aantal personen. Tegenwoordig kun je ook ervaringen en restaurants boeken via Airbnb. Klik vervolgens op verblijven om op zoek te gaan naar een huis of kamer.

screenshot airbnb website boeken
screenshot airbnb website boeken

Vervolgens krijg je een overzicht met accommodatie en een kaart te zien. Je kunt nog filteren op zakenreis, budget etc.

Het is handig om de accommodaties goed te controleren op je wensen, zoals een parkeerplek, en vooral de reviews goed door te lezen en foto’s te bekijken. Ook kan het geen kwaad om informatie over de wijk uit te zoeken, zodat je niet in een slechte wijk terecht komt.

Boek je accommodatie

Heb je een leuke accommodatie gevonden? Dan is het tijd om te boeken. Soms vereist een bepaalde accommodatie nog goedkeuring van de verhuurder, soms niet. Hier kun je ook op filteren via direct reserveren. De goedkeuring krijg je vaak binnen een dag via je berichten op de website, in onze ervaring zelfs binnen twee uur. Je betaalt direct via de website. Een uitzondering hierop is in Hawaii, waar wij nog extra belastingen achteraf moesten overmaken.

Voordat je aankomt neem je contact op met de verhuurder om de aankomsttijd af te stemmen. Het is handig om in ieder geval het adres en het telefoonnummer op te slaan. Soms staat de verhuurder op je te wachten, maar heel vaak hebben wij de verhuurder nooit gezien. Ze laten dan een sleutel achter in het huis of geven je een code zodat je gemakkelijk het huis naar binnen kan. In de mail geven ze je vaak nog korte uitleg.

Ervaringen Airbnb Amerika

In Amerika huurden wij 2 nachten een kamer via Airbnb in de stad San Diego. Dit was een kleine, maar gezellig ingerichte kamer in de buurt van het centrum van San Diego.

De kamer bevond zich in het huis van de eigenaresse en haar twee kinderen. Het huis was zo groot dat er nog twee andere kamers verhuurd waren door een Italiaan gezin en een ander stelletje. De eigenaresse was super Amerikaans, maar ontzettend aardig. Elke ochtend maakte ze ontbijt klaar met producten uit haar eigen tuin. Ook gingen we s’avonden met z’n alleen s’mores maken in haar tuin bij het vuur.

Bij deze kamer hadden we erg goede ervaringen met Airbnb :) Mijn vriend had waarschijnlijk liever een minder roze kamer gehad ;-)

airbnb kamer amerika

FAQ

Samenvatting: hoe werkt Airbnb?

De eerste stap is je aan te melden. Je maakt je eigen profiel aan door je Facebook- of Google-account te koppelen aan Airbnb of je te registreren via e-mail. Ga je voor het eerste een boeking maken? Boek dan via onze link en krijg direct 25 euro korting op je eerste verblijf met Airbnb! Die heb je dan gelijk in the pocket! Daarna geef je je wensen aan op de Airbnb website en zoekt Airbnb automatisch naar leuke accommodaties van jouw wensen. Bekijk de reviews, lees de omschrijving en als je de keus gemaakt hebt boek je de accommodatie. Soms moet de eigenaar je boeking goedkeuren, soms niet. Voordat je aankomt neem je contact op met de verhuurder om de aankomsttijd af te stemmen. Lees de uitgebreide stappen nogmaals in deze blog.

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

Oprichter Lone Drifters