Tas Thule

Getest: Covert cameratas van Thule

Evelyn Zielstra Avontuurlijke reiziger en eigenaar Lone Drifters
GesponsordThule

Als reisblogger, maar ook als semi-fotograaf is een cameratas een onmisbaar item. En daar kwam ik pas tijdens mijn wereldreis op een pijnlijke manier achter. Toen ik mijn camera, ik was toen op de Filipijnen, uit mijn tas haalde zag ik een dikke barst in mijn lens. Toen ik probeerde foto’s te maken viel er een soort halve schaduw over mijn foto’s. 

Mijn dure spiegelreflexcamera was kapot. Ik had de camera in een klein cameratasje zitten, onderaan mijn rugtas. Waarschijnlijk legde ik mijn tas net iets te hard op de grond en, bam, de lens brak. 

Sinds kort heb ik een cameratas: de Thule Covert DSLR Rolltop Backpack. Hoe deze bevalt? Lees verder voor mijn persoonlijke ervaring. 

De ideale fotografierugtas?

Ik versleet veel rugtassen. Maar niet eerder kocht ik een cameratas. De Thule DSLR Rolltop backpack is een rugtas voor al je fotografiespullen. Alle? Je zeker, want er kan heel wat in deze fotografierugtas. Wat dacht je van een:

  • semiprofessionele DSLR-camera met ultragroothoeklens
  • DJI Mavic Pro drone (of drones van maximaal 260 mm x 200 mm x 100 mm)
  • 2 lenzen, flitser en drone-accessoires in de verstelbare opbergruimte
  • een 15″ MacBook Pro® en een iPad, en 
  • persoonlijke spullen in het ruime vak met afrolbare klep.

Nou moet ik er wel bij zeggen dat als je deze rugtas tot de nok toe vult, de tas wel wat zwaar op de rug voelt. En dat komt met name ook omdat er geen straps voor de heupen zijn. Met deze rugtas op wil je dus geen lange wandelingen maken.

Maar voor wie is deze rugtas dan wel handig?

Voor wie is deze tas?

De editor on the go of semi-professionele fotograaf die ook een laptop/tablet bij zich moet hebben.

Er is namelijk genoeg ruimte voor je cameraspullen en voor extra spullen zoals je laptop waarmee je je foto’s direct kunt editen. Neem de tas bijvoorbeeld mee naar een koffiebarretje.  

Ook studenten kunnen deze tas goed gebruiken: er is genoeg ruimte voor een boek of twee, je laptop en notitieboeken.

Design en inhoud van de tas

De tas heeft een strak design en is perfect om mee te nemen tijdens een weekendje weg of een stukje wandelen, mits je voor laatstegenoemde activiteit, de tas niet te vol stopt.

Ook het materiaal van de tas is waterbestendig (erg handig!) en van duurzaam materiaal. Dit kwam goed van pas tijdens mijn weekendje weg in Vlieland, waar het waaide en regende. De tas voelt ook stevig en ik vind het veilig om mijn spullen erin mee te nemen, ook als het regent. 

Heb je net als ik een kleine (redelijk dikke) laptop (max. 15 inch.)? Dan kun je deze kwijt aan de rugkant van je tas, middels een zijrits. Heb je nog een kleine tablet die je naast je laptop mee wilt nemen, dan past deze ook in het zijvak. De Thule cameratas bevat in totaal drie hoofdcompartimenten: aan de voorkant, bovenkant en zijkant.

Aan de zijkant vind je ook nog een schottensysteem dat zich nauw sluit om je camera en lenzen. De schotten kun je naar wens omvouwen en laten aansluiten op je fotografiespullen.

Thule rugtas mee op reis

Inmiddels heb ik de Thule Covert DSLR Rolltop Backpack vier maanden in gebruik en ik vind het een erg fijne tas om mijn spullen in op te bergen. 

Ik vind de tas erg comfortabel op de rug zitten en ik kan veel cameraspullen mee. Je kunt de tas strak om je borst vastmaken met extra straps. De schouderbanden liggen lekker op de schouders doordat ze breder zijn. Wat ik wel mis zijn de heup straps. Als de tas erg vol zit en ik ben een tijdje aan het wandelen, dan merk ik dat het gewicht gaat trekken aan mijn nek en schouders. 

Ook kan het vervelend zijn om iets snel uit je tas te pakken als je een volle tas hebt. Je moet door de sling style namelijk de tas op een schouder laten leunen, waardoor je al het gewicht aan één schouder hebt hangen. Je kunt niet snel je spullen pakken om snel een cruciaal shot te maken. 

Verder: de smalle opening van de zijkant kan onhandig zin als je een grote hebt. Je hand schuurt dan aan de rits en dat kan pijn doen aan je handen, helemaal met guur weer. Met mijn Nikon D610 had ik er gelukkig geen last van.

Al met al is de Thule fotografietas een prima tas voor de semi fotograaf die geen lange wandelingen wil maken met de tas. Iemand die ook andere spullen naast zijn camera erin kwijt wilt en een duurzame, waterbestendige tas zoekt.

De tas is onder andere te koop via Bol.com.

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

achtergrond bergen