new york straat met autos in midtown manhattan

Het beste van Midtown Manhattan

Laatst bijgewerkt:

Ga je op stedentrip naar New York? Dan is Midtown Manhattan de perfecte wijk om te verblijven als je dicht bij de bekendste bezienswaardigheden van New York wilt zitten. Midtown is het winkel- en theatergebied van New York. In deze wijk vind je veel van de meest iconische gebouwen van New York. Wat je nog meer kunt zien en doen in Midtown Manhattan lees je hieronder.

Wat te doen in Midtown Manhattan

1. Wandel door Central Park

Central Park kent iedereen van naam, ook als je niet in New York ben geweest. In Central park vind je verschillende dingen die je kunt doen en als je in de buurt van het park overnacht, is het leuk om naar het boathouse te gaan. De beste bezienswaardigheden van Midtown zijn het Empire State Building, Grand Central Terminal, het Chrysler Building, Madison Square Garden, de New York Public Library,het Plaza Hotel, Rockefeller Center en Times Square.

2. ‘Beklim’ het Empire State Building

OOk het Empire State Building is een van de meest iconische monumenten van New York. De constructie werd voltooid in 1930 na een race met het Chrysler Building. Je kunt naar het observatiedek op de 86e verdieping van het 102 verdiepingen tellende gebouw (!). Het uitzicht is er eentje die je toch wel wilt zien tijdens je eerste keer in New York!

Wat je ook nog kan overwegen is een helicoptertour te maken over New York en het gebouw vanuit de lucht bekijken!

New York wolkenkrabbers

3. Top of the Rock

Top of the Rock is ook een bekende bezienswaardigheid in MidTown Manhattan. Vanaf de Top of de Rock heb je het allerbeste uitzicht over New York: namelijk over het Empire State Building en het One World Observatory op de achtergrond.

4. Bezoek New York Public Library

Een van de mooiste bibliotheken van de wereld is de New York Public, een gebouw van Stephen A. Schwarzmann. De kamers van de bibliotheek zijn werkelijk een plaatje en er zijn gratis tentoonstellingen.

Bekijk de website van de Public Library

5. Loop door Bryant Park

Bryant Park is een klein park naaste de public library en een fijne ontsnapping aan het hectische Manhattan. In het park kun je gratis lessen nemen van verschillende activiteiten en in de kerst zijn hier allerlei kerstmarkten en ijsbanen.

6. Bekijk Grand Central Terminal

Dit beroemde treinstation kun je gratis verkennen en is zeker de moeite waard vanwege de hal: op het plafond van de Main Concourse vind je namelijk een muurschildering van een sterrenhemel met wel 2500 sterren!
De tien kroonluchters in de lobby van Grand Central Terminal zijn versierd met goud.

7. Ga naar een musical

Geen reden om niet naar een Broadway show te gaan vanwege de prijs. Er zijn zoveel toffe Broadway shows te zien in New York.  Natuurlijk zijn er de klassiekers zoals The Phantom of the Opera, Wicked, The Lion King en
Chicago.

Veel toeristische kortingspassen geven je korting op bepaalde Broadway-shows.

  • De New York Pass geeft wel tot 10% korting op de volledige prijs van specifieke Broadway-shows.
  • De Sightseeing Pass en de Sightseeing Flex Pass geven zo’n $ 20 korting op tickets.

Overnachten in Midtown Manhattan?

Budget hotel/hostel: The Watson Hotel
Middenklasse hotel: Citizen M
Luxe hotel: Millennium Premier New York (direct aan Times Square en hoe hoger je slaapt, hoe vetter het uitzicht) of Pod Times Square

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

Oprichter Lone Drifters