Ideeën voor een leuke stedentrip in Nederland

In ons eigen land zijn er genoeg leuke steden te ontdekken waar je een weekendje of dag kunt vertoeven. Je hoeft echt niet naar het buitenland te vertrekken om een leuk weekendje weg te hebben. Nederland heeft verrassend leuke steden om te bezoeken. Niet alleen bekende steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, maar ook kleinere steden zoals Breda, Haarlem en Groningen zijn leuk om te bezoeken tijdens een weekendje weg. Ontdek op Lone Drifters de leukste steden in Nederland.

1. Groningen

Groningen vinden wij een de vijf leukste steden van Nederland. En nee, het is echt niet ver weg, zoals de meesten uit de Randstad toch net iets te vaak roepen.

Groningen is nog niet zo ontdekt als Amsterdam, dus echt heel druk zal het hier nooit worden. Velen vergelijken Groningen met Utrecht, maar dan in het klein. Ook Groningen heeft de sfeer van een studentenstad, maar wel een stuk kleinschaliger.

2. Amersfoort

Amersfoort is een gezellige stad dat ook een beetje op Utrecht lijkt, maar net als Groningen: een stuk kleiner. Amersfoort heeft leuke boetiekjes, prachtige grachten en je kunt er heel goed een stadswandeling maken langs leuke steegjes, hofjes via de sfeervolle straatjes naar de bekende Koppelpoort.

Of wat dacht je van suppen langs de grachten en slapen in een koetshuis.

Amersfoort binnenstad

3. Leeuwarden

Leeuwarden heeft gezellige straatjes die je met een local door middel van een street art tour leert kennen. Verder kun je een oude gevangenis bezoeken (of er overnachten!), de scheve toren beklimmen, eten in een oud postkantoor en natuurlijk suppen op de grachten.

Leeuwarden was niet voor niets de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.

leeuwarden bier

4. Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en dat bepaald de sfeer van de binnenstad. Naast een rijke geschiedenis vind je in Nijmegen ook veel heerlijke plekken om te eten en drinken.

Plaats 1 restaurant in Nijmegen

5. Utrecht

Utrecht is tegenwoordig onze tweede stad. Althans, wij komen hier tegenwoordig heel vaak voor de gezelligheid van de grachten, het klimmen en Japans eten. Utrecht zit bomvol leuke kroegjes en eettentjes en toch blijven wij terugkomen in de wijk Vaartsche Rijn. Liever de natuur in? Ontdekt het Wilhelminapark ter voet, het mooiste park van Utrecht. Ook leuk is fietsen naar het Amelisweerd en het moderne Griftpark, suppen door de grachten en de Pyramide van Austerlitz’.

Utrecht grachten

6. Haarlem

Het idyllische Haarlem ligt vlakbij Amsterdam, maar heeft haar eigen cultuur, historische bezienswaardigheden en verborgen pareltjes. Haarlem is een perfecte stedentrip voor 1 dag of een weekendje weg. Bezoek de 14de-eeuwse kruiskerk dat is gebouwd in gotische stijl, de warenmarkt op de Grote Markt of maak een boottocht langs molen de Adriaan. Shoppen doe je in de Gouden Straatjes. Overnachten in Haarlem? Bekijk leuke hotels in Haarlem

Gelijk je reis plannen?

Handige links:

  1. De mooiste hotels in Nederland
  2. Zelf reizen? Plan je reis met handige reisgidsen voor Nederland