Zanzibar-bezienswaardigheden

Doen in Zanzibar: de mooiste bezienswaardigheden

Laatst bijgewerkt:

Ga je op vakantie naar of backpacken in Zanzibar en weet je niet wat te doen in Zanzibar? Zanzibar is een fijne bestemming om te kitesurfen, bootripjes te maken en te genieten van het strand.

Wat te doen in Zanzibar

Er zijn diverse dagtripjes te boeken zoals varen met een bootje inclusief picknick/barbecue op een klein eilandje (snorkel uitrusting included), je kunt naar een natuurreservaat, of een middagje golfsurfen in Zanzibar. In deze blog vind je de leukste bezienswaardigheden voor Zanzibar en interessante plaatsen om te bezoeken.

1. GolfSurfen in Zanzibar

Wist je dat je in Zanzibar ook kunt golfsurfen? Zanzibar is niet de topbestemming om te surfen, maar toch zul je je hier prima vermaken als surfer.

Je moet alleen wel met een bootje naar de golven worden gebracht, aangezien de golven van Zanzibar 1 a 2 kilometer uit de kust liggen.

2. Bezoek Stonetown

Uiteraard is het ook leuk om de specerijen markt te bezoeken, of om naar de hoofdstad en oude centrum van Zanzibar, Stonetown, te gaan.

Minder leuk, maar wel goed om te weten: Stonetown heeft nog veel historische herinneringen aan de slavenhandel. Het duurde tot 1897 alvorens de slavernij op het eiland Zanzibar werd afgeschaft. Ruim 30 jaar later werd de laatste slaaf in vrijheid gesteld.

Stone Town Zanzibar heeft veel leuke smalle straatjes, indrukwekkende architectuur, drukke markten en kleine maar interessante musea die je kunt bezoeken.

3. Ga snorkelen in het kristalheldere water van Mnemba Atoll

Mnemba Atoll is een klein eilandje bij Zanzibar en staat erom bekend dat je er groene schildpadden en dolfijnen kunt spotten. Zeker iets wat je moet doen in Zanzibar!

4. Loop binnen bij het Africa house hotel

Het Africa House Hotel geeft je prachtig uitzicht op zee en bier in handbereik. De sunset bar van het Africa House Hotel de perfecte plek om de zon zien onder te gaan.

5. Bekijk zonsondergang van een traditionele boot

Een vakantie in Zanzibar is niet compleet als je de zonsondergang bekijkt. Waar je dit kunt doen? In een traditionele boot: geniet van zonsondergang vanuit een Dhow, een traditionele Arabische boot.

6. Lig op de mooiste stranden

Zanzibar heeft heel wat mooie stranden. Het mooiste strand van Zanzibar? Nungwi Beach. Oh, en Kendwa is zeker ook een mooi strand in Zanzibar!

7. Spot reuzenschildpadden op Prison Island

Een van de leuke bezienswaardigheden van Zanzibar is het spotten van reuzenschildpadden. Waar dat het beste kan? Prison Island is hiervoor de beste plek.

8. Eten in een van de vele grote visrestaurants van Zanzibar

Reizen door Zanzibar is niet compleet als je niet een keer in een van de vele visrestaurants van Zanzibar hebt gegeten. Je beste keus? The Rock Restaurant Zanzibar in het oosten heeft veel goede reviews!

9. Kendwa Rocks Full Moon Party!

De Fullmoonparty vindt niet alleen plaats op Koh Phangan Thailand, ook Zanzibar heeft er eentje. Elke maand kun je losgaan op de Full Moon Party op Kendwa in het noorden van Zanzibar.

10. Huur een auto in Zanzibar

Hoewel Zanzibar geen klein eilandje is is het wel handig om een auto te huren op Zanzibar zodat je alle bezienswaardigheden lekker op je eigen houtje kunt bezoeken.

Auto’s huren kun je via verschillende websites. Persoonlijk zijn wij fan van vergelijkingssites zoals EasyTerra zodat je precies ziet welke aanbieder de beste prijs heeft voor Zanzibar.  

Inentingen voor Zanzibar

Wanneer je op vakantie gaat naar Zanzibar moet je de volgende inentingen halen:

Verplichte inentingen Zanzibar:

  • Cholerastempel
  • Vaccinatie tegen gele koort als je door Afrika aan het backpacken bent en 7 dagen voordat je naar Zanzibar vertrekt in een gele koort land bent geweest. Dit geldt ook wanneer je een overstap maakt die langer dan 12 uur duurde in een land waar gele koorts voorkomt.

Aangeraden inentingen Zanzibar:

Ga je op vakantie naar Zanzibar dan wordt aangeraden om de voor Hepatitis A, gele koorts en DTP (difterie, tetanus en polio) te halen. Ook de mazelen wordt aangeraden als je deze ziekte nog nooit hebt opgelopen.

Zanzibar Malaria

Ook malaria komt helaas voor op Zanzibar. Er wordt aangeraden om malariatabletten te slikken.

Inentingen bij 3 + maanden

Ben je aan het backpacken door Afrika en ga je backpacken door in Zanzibar? Dan is de kans dat je langer dan 3 maanden blijft. Dan worden de volgende vaccinaties ook aangeraden:

  • Hepatitis B
  • Rabiës (hondsdolheid)
  • TBC (Tuberculose)
  • Meningitis (bij langer dan 6 maanden)

Je vaccinaties voor Zanzibar kun je halen bij de GGD,MeditelVaccinatiesopreis.nl enThuisvaccinatie.nl (als je weinig tijd hebt een vaccinatie te halen).

Zanzibar checklist 

Vakantiegeld binnen? Bekijk de mooiste deals bij Coolblue voor je volgende reis