Een reisverzekering op wereldreis? Hier moet je op letten!

De avond voordat we een tour langs de eilanden van El Nido gaan doen zegt mijn vriend nog “Ik hoop niet dat ik ziek word”. Hij voelt zich namelijk niet zo lekker. Die avond voel ik me ineens ook niet zo lekker… En de volgende ochtend liggen we beiden in het ziekenhuis aan het infuus. Dag tour en hallo antibiotica.

Gelukkig is er met ons niets ernstigs aan de hand, maar je zult maar geopereerd moeten worden tijdens je vakantie. Niet zo fijn voor jezelf en zeker niet voor je portemonnee. Gelukkig hebben wij een reisverzekering afgesloten voordat we gingen backpacken. Een minder leuk onderwerp, maar wel heel belangrijk om je in te verdiepen voordat je aan je droomreis begint. Want welke reisverzekering moet je afsluiten voor je wereldreis? Met onze tips wordt het je hopelijk iets duidelijker.

Hoelang ga je op wereldreis?

Voordat ik op wereldreis ging had ik een doorlopende reis- en annuleringsverzekering bij Interpolis met wereldwijde dekking. Deze verzekering geldt voor reizen van maximaal één jaar. Ook dekt Interpolis niet alles wat wij belangrijk vinden op reis. Tijd dus om me te verdiepen in een andere, passende reisverzekering.

Onze wereldreisverzekering

Een vriendin van mij had een verzekering bij Allianz Global Assistance toen ze op wereldreis ging: de Globetrotterverzekering. Na wat ingelezen te hebben vond ik deze verzekering goed bij de reis van mij en mijn vriend passen. Met de Globetrotterverzekering ben je maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd. Ideaal voor ons, omdat we langer dan één jaar op reis zijn. Maar het allerfijnst vind ik dat je deze reisverzekering zelf kunt samenstellen.

Je bepaalt dus zelf waarvoor je je verzekert. Denk aan een dekking met medische kosten, het meeverzekeren van je bagage of een wereld- of Europadekking. Het maakt trouwens ook niet uit wat je tijdens je reis gaat doen. Of je nou net als ons een jaar op reis gaat, een maand vrijwilligerswerk gaat doen of in het buitenland gaat studeren. Je hebt al een verzekering vanaf € 18,58 per reis.

Een andere goede reisverzekering is de doorlopende reisverzekering van ANWB. Let er wel op of deze aansluit bij de lengte van jouw reis.

Waar je op moet letten bij het kiezen van je wereldreisverzekering?

  • Hoelang ga je op reis? Je moet goed letten op de geldigheid van de reisverzekering. Onze Interpolis verzekering liep maximaal 60 dagen bijvoorbeeld. Nou kon ik deze verzekering wel verlengen, maar helaas maar tot één jaar. Wij zijn net iets langer op reis.
  • Worden extreme sporten vergoed? Wij gaan tijdens onze reis longboarden, surfen, duiken, klimmen etc. Niet alle sporten zijn standaard verzekerd, dus goed om nog even te checken.
  • Waar ga je naartoe? Ga je buiten Europa reizen? Kies dan voor wereldwijde dekking.
  • Heb je dure bagage zoals een laptop of tablet, of een dure camera bij je? Kijk dan goed of het verzekerde bedrag van je reisbagage voldoende is.
  • Bij de verzekering van Globetrotter kies je voor aanvullend voor Medische kosten als je wel je zorgverzekering aanhoudt. De verzekering vult dan de medische kosten aan wat je zorgverzekering niet vergoed. Kijk dus goed of de medsache kosten verzekerd worden in de reisverzekering.
  • Zit er een eigen risico op je reisverzekering? En zo ja, hoe hoog is dit eigen risico?
  • En last but not least: hoeveel kost je zorgverzekering. Wat je kunt betalen is net zo belangrijk natuurlijk. Kies de verzekering die het beste bij jou en je budget past!

Hopelijk heb ik je zo op weg geholpen voor de keuze van een reisverzekering! Het kost even wat tijd maar niks is zo belangrijk op reis als goed verzekerd te zijn!