backpacker in Canada

Reizen in coronatijd: handige tips!

Door de coronamaatregelen is het reizen een stuk lastiger en minder spontaan geworden. Als we weer mogen, dan moet je rekening houden met een aantal voorwaarden zoals een negatieve corona PCR-test. Waar je nog meer rekening moet houden als je straks naar het buitenland mag? Check onze tips voor reizen tijdens corona. 

Ik ga naar het buitenland

Negatieve PCR-test

Als we straks weer naar het buitenland mogen dat kan het land van bestemming als voorwaarde hebben dat je een negatieve corona PCR-test moet laten zien. De negatieve NAAT (PCR)-test is nodig omdat reizigers uit hoog-risicogebieden een risico vormen op de import en verspreiding van het coronavirus. 

Tip: Spoedtest.nl is een toegankelijk, betrouwbaar bedrijf waar je snel een PCR test met internationaal erkend reiscertificaat voor je vakantie kunt regelen. 

  • De testen worden uitgevoerd door eigen gecertificeerde medewerkers, volgens de standaarden van het RIVM. 
  • De uitslag krijg je na enkele uren + een wereldwijd erkend reiscertificaat. 
  • Landelijke dekking met 70+ locaties in Nederland en zit er altijd een Spoedtest-locatie bij jou in de buurt. 

De PCR-test + erkend reiscertificaat van spoedtest.nl kost €89,-. Alle informatie kun je vinden op www.spoedtest.nl

Boeken met annulering

Bij Booking.com ben je verzekerd van een overnachting met annulering. Vanaf vorig jaar april zijn je gekozen annuleringsvoorwaarden van toepassing op je boeking, ongeacht het coronavirus. Kies voor de optie met gratis annuleren. Zo kun je nog je boeking annuleren mocht je door het coronavirus bijvoorbeeld je reisplannen moeten wijzigen.

Zelf heb ik vaak gebruik gemaakt van deze annuleeroptie en zonder problemen mijn hotelboeking geannuleerd.

Corona maatregelen

Als bij TUI een vakantie boekt zoals een TUI vliegvakantie, autovakantie, skivakantie, rondreis of een citytrip, krijg je daar automatisch de COVID Care service bij zodat je met een gerust hart op vakantie gaat. 

Vertoon je COVID-symptomen tijdens je reis? Dan biedt de service telefonische medische assistentie en dekt het onder andere de kosten van een COVID-test ter plaatse en medische kosten bij een onverhoopte positieve test.

Handige websites met informatie

Lees je goed in over de coronamaatregelen als je in 2021 op reis gaat. Zo maakten wij afgelopen jaar een roadtrip door Frankrijk, Zwitserland en Duitsland, en gelden er per land andere regels voor mondkapjes. Voorbereiding is key.

Nederlandwereldwijd

Voor de meest actuele reisinformatie over reizen is Nederlandwereldwijd.nl dé bron.

ANWB

Ga je met de auto op vakantie? Lees je dan in via de website van de ANWB. Hier vind je veel actuele informatie over roadtrips, maar ook over kamperen en alle actuele informatie over de coronaregels per land.

Rijksoverheid

Op de website van Rijksoverheid.nl vind je alle actuele coronamaatregelen in Nederland en handige reisadviezen. 

Ik blijf in Nederland

Liever niet naar het buitenland dit jaar? Blijf dan in Nederland (of in Europa). Er is ook in ons eigen land genoeg te doen. Bekijk bijvoorbeeld onze tips voor een weekendje weg of ga naar al onze Nederland artikelen.

Wil je niet in contact komen met anderen, dan raden wij een verblijf bij Natuurhuisje.nl aan.