Reizen in coronatijd: handige tips!

Door de coronamaatregelen is het reizen een stuk lastiger geworden. Maar dat betekent niet dat je alvast kan dromen over je nieuwe reis. Het boeken van een complete reis is wellicht nog wat eng, maar je kunt wel alvast je hotelovernachting vastleggen. Check deze en meer handige reistips voor reizen tijdens corona!

Onze reistip:

Liever niet naar het buitenland dit jaar? Blijf dan in Nederland (of in Europa). Wil je niet in contact komen met anderen, dan raden wij een verblijf bij Natuurhuisje.nl aan.

Boeken met annulering

Bij Booking.com ben je verzekert van een overnachting met annulering. Vanaf 6 april 2020 zijn je gekozen annuleringsvoorwaarden van toepassing op je boeking, ongeacht het coronavirus. Kies voor de optie met gratis annuleren. Zo kun je nog je boeking annuleren mocht je door het coronavirus bijvoorbeeld je reisplannen moeten wijzigen.

Zelf heb ik vaak gebruik gemaakt van deze annuleeroptie en zonder problemen mijn hotelboeking geannuleerd.

Corona maatregelen

Als je in 2020 bij TUI een vakantie boekt zoals een TUI vliegvakantie, autovakantie, skivakantie, rondreis of een citytrip, krijg je daar automatisch de COVID Care service bij zodat je met een gerust hart op vakantie gaat. Vertoon je COVID-symptomen tijdens je reis? Dan biedt de service telefonische medische assistentie en dekt het onder andere de kosten van een COVID-test ter plaatse en medische kosten bij een onverhoopte positieve test.

Handige websites met informatie

Lees je goed in als je in 2031 op reis gaat. Zo maakten wij afgelopen jaar een roadtrip door Frankrijk, Zwitserland en Duitsland en gelden er totaal andere regels voor mondkapjes. Voorbereiding is key.

Nederlandwereldwijd

Voor de meest actuele reisinformatie over reizen is Nederlandwereldwijd.nl dé bron.

ANWB

Ga je met de auto op vakantie? Lees je dan in via de website van de ANWB. Hier vind je veel actuele informatie over roadtrips, maar ook over kamperen en alle actuele informatie over de coronaregels per land.

Rijksoverheid

Op de website van Rijksoverheid.nl vind je alle actuele coronamaatregelen in Nederland en handige reisadviezen.