wandelen over skunk cabbage trail canada

Wat te doen in Revelstoke

Revelstoke is net als Whistler Blackcomb een wintersportgebied waar je kunt skiën in de winter en mountainbiken in de zomer. In Revelstoke kun je vette hikes maken en het plaatsje is gezellig voor een kopje koffie of wandeling over de Farmer’s Market. Revelstoke is een ideale stop tussen Banff en Clearwater of Whistler. Het plaatsje Revelstoke vonden wij een van de leukere plaatsjes in Canada, vooral omdat het niet zo toeristisch is als bijvoorbeeld Banff en omringd is met bergen.

Meadows in the Sky Parkway

Niet ver van het plaatsje Revelstoke ligt het Mount Revelstoke National Park. Hier vind je de beroemde Meadows in the Sky Parkway.

Er zijn niet veel plaatsen waar je gemakkelijk toegang hebt tot de top van een berg met je auto of camper en al helemaal niet een verharde weg. De Meadows in the Sky Parkway, is een 26 kilometer bergopwaartse weg die je wel naar de top van een berg laat rijden.

De weg leidt je door bossen van ceders, sparren en hemlocks en langs de beroemde bloemenweiden van Mount Revelstoke National Park. Er zijn niet veel plaatsen waar je gemakkelijk toegang hebt tot de top van een berg met een voertuig, laat staan ​​op een verharde weg. Met de Meadows In The Sky Parkway kunt u precies dat doen.

Onderweg vind je drie uitzichtpunten met uitzicht op de stad Revelstoke en de omliggende bergen. De weg heeft in totaal 16 haarspeldbochten. Je moet wel een paar gaten ontwijken, maar het is geen moeilijke rit. Door de haarspeldbochten is de weg is ook uitermate geschikt voor down hill skaters, dus Luciano nam uiteraard zijn longboard mee naar boven.

De parkway is mogelijk niet volledig open voor half juli of na half september. Het is dan ook handig om van te voren uit te zoeken of je de weg op kan.

Om het park in te komen moet je een pas kopen. Ga je meerdere nationale parken in Canada bekijken? Dan kun je een Annual Pass aanschaffen. Hiermee kan je een jaar lang Canadese National Parks bezoeken.  

Wandelen

In Revelstoke kun je een aantal mooie wandelingen maken. Zo heb je de simpele dagwandelingen ‘Giant Cedars’ en ‘Skunk Cabbage’, beide langs de de Trans-Canada Highway. Bij beide wandelingen loop je deels over een verhoogde trail.

wandeling door Canadees regenwoud

Korte wandelingen

De Giant Cedars hike brengt je door een regenwoud met 500 jaar oude cederbomen. De wandeling is gemakkelijk te doen en ongeveer 0,5 kilometer lang. Onderweg vind je informatieborden over het ecosysteem. Vanaf het plaatsje Revelstoke is het ongeveer 30 kilometer naar de Giant Cedars hike.

De Skunk Cabbage Trail is een 1,2 kilometer lange wandeling door het moeras waar veel vogels, bevers en muskusratten leven. De naam van de trail, skunk cabbage , is afgeleid van de plant met dezelfde naam – stinkdierkool – dat een vreemde geur verspreidt als de plant bloeit.

Langere wandelingen

kunt hier in de winter vette winteractiviteiten ondernemen en in de zomer mooie wandelingen maken.
Je hebt een volle dag in Revelstoke om wandelingen te maken en de berg op te gaan. In het weekend heb je de Farmer’’ Market en hier kun je lokale producten inkopen zoals vegetarische kaas, jam en zelfs Nederlandse producten van geëmigreerde Nederlanders. In Revelstoke kun je veel outdooractiviteiten doen zoals mountainbiken en klimmen. Kijk op de officiële website van Revelstoke voor mee informatie over de activiteiten.

GRATIS BROCHURE VOOR JE CAMPERREIS VOOR 2022!
Canada, Nieuw-Zeeland, Amerika en meer landen