De mooiste riads in Marokko

In Marokko heb je de kans om in een riad te overnachten. Een riad is een type traditioneel Marokkaans huis of paleis met een binnentuin of binnenplaats. Het woord riad komt van het Arabische woord ryad (رياض) dat tuin betekent.  Een riad geeft privacy, aan met name vrouwen, en beschermt je tegen de warmte.

Riads Marokko

Je bent de plaatjes vast wel tegengekomen op Instagram: de prachtige zwembaden met traditionele tegeltjes en veel planten, zoals cactussen. Slapen in een riad is slapen als een prinses. Tijdens onze roadtrip door Marokko sliepen wij in meerdere riads waarvan wij de mooiste in dit artikel met je delen.

Marrakech: Riad Villa Almeria

In deze riad op een half uurtje lopen van de medina zit je goed als je van luxe houdt maar niet in de drukte wilt zitten. Heb je net als ons een huurauto? Ideaal, je hoeft namelijk niet door de drukte te rijden. Op aanvraag kun je je auto voor zo’n 80 dirham (ong. €8) bijna voor de deur kwijt. In de avond is er een guard die op je auto let.

Net als elke riad kun je in Riad Villa Almeria Hotel & Spa ontbijten, lunchen en dineren. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. De riad heeft meerdere verdiepingen die allemaal uitzicht geven op de prachtige binnentuin, iets wat typisch is voor een riad.

Wij sliepen in een mooie suite op de benedenverdieping. In de riad is ook een spa aanwezig, ik nam daar een Hammam + Massage. Een dikke twee uur verwenning voor nog geen €50. Je slaapt al in Riad Villa Almeria voor zo’n €60-€70 per nacht.

Deze riad in Marrakech is echt een aanrader!

[button color=”yellow” size=”big” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”https://lonedrifters.nl/go/marrakech-riad/”]Boek nu Riad Almeria[/button]

Taroudant: Dar Tourkia

In deze riad op een uurtje rijden van Agadir zit je midden in de medina. Vanuit het dakterras heb je mooi uitzicht over het Atlasgebergte en de oude stadsmuren.

Taroudant is volgens velen het mini Marrakech. Iets minder druk, maar dezelfde sfeer. Zelf heb ik niet genoeg van Marrakech en Tourant gezien om mijn mening erover te geven. Ik vond Taroudant desondanks een fijne stad. De riad heeft een prachtig zwembad, tuin en dakterras. In de tuin kun je op meerdere plekken relaxen in een hangmat, ligstoel of ander verstopt hoekje. Heb je net als ons een huurauto? Ideaal, je kan namelijk gratis voor de deur parkeren.
Net als elke riad kun je in Riad Dar Tourkia ontbijten, lunchen en dineren. Het ontbijt is niet bij de prijs inbegrepen en je kunt een vegetarische couscous of tajine krijgen.

Wij sliepen in een mooie kamer op de benedenverdieping met twee aparte bedden. In de riad is ook een spa aanwezig. Je slaapt al in Riad Dar Tourkia voor zo’n €50-€65 per nacht.

[button color=”yellow” size=”big” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”https://lonedrifters.nl/go/riad-taroudant/”]Boek nu Riad Dar Tourkia[/button]