Vaste lezers van Lone Drifters weten al dat ik helemaal weg ben van Roxy. Met name van de Roxy Pop Surf collectie word ik helemaal wild. Zo ook van de 2019 Roxy Pop Surf Collectie. Dit jaar is de collectie ook nog eens milieubewust en trendy tegelijk. Yes dat kan. Want helaas zijn de meeste surfmerken nog niet duurzaam genoeg.

Roxy Pop Surf collectie

De POP Surf collectie 2019 van ROXY is milieubewust en trendy. Met nieuwe stoffen en gebruik van technologieën blaast Roxy nieuw leven in haar Pop Surf collectie. En dat is maar goed ook. Wij zijn namelijk gek op duurzame merken, maar net als andere surf- en outdoormerken scoort Roxy volgens Rand a Brand niet zo goed als het gaat om duurzaamheid.

Duurzame collectie

Roxy heeft het E-label gekregen wat betekent dat ze de laagst mogelijke score in duurzaamheid heeft op Rank A Brand. Ik ben daarom ook heel blij met de duurzamere Pop Surf collectie waar Roxy mee werkt aan het beter achterlaten van de planeet. Hoe is de collectie tot stand gekomen? Teruggewonnen afval is gerecycled en omgetoverd in vezels en stoffen en vervolgens gesneden en genaaid om de Pop Surf swimwear te creëren,. En niet geheel onbelangrijk: de wetsuits zijn samengesteld met minimaal waterverbruik, zonder giftige oplosmiddelen.

Fijn dat we met de surfcollecties een goede weg opslaan en toch modieus tegelijk blijven! Ik ben helemaal weg van de tropische print versus colourblocking in pasteltinten. Let the summer begin!

Bekijk hieronder de collectie van Roxy Pop Surf. Mijn favoriet? De wetsuit en springsuit!

Roxy Pop Surf collectie

Waar is de collectie te koop?

De Roxy collectie kun je natuurlijk op de eigen website Roxy.com kopen of bij webshops zoals Blue Tomato en Bol.com.