Wauw, de Roxy pop surf collectie is weer fantastisch

Vaste lezers van Lone Drifters weten al dat ik helemaal weg ben van Roxy. Met name van de Roxy Pop Surf collectie word ik helemaal wild. Zo ook van de 2020 Roxy Pop Surf Collectie. Dit jaar is de collectie ook nog eens milieubewust en trendy tegelijk. Yes dat kan. Want helaas zijn de meeste surfmerken nog niet duurzaam (genoeg).

De Roxy Pop Surf is de jaarlijkse capsulecollectie van Roxy, my alltime favourite brand. Niet alleen is Roxy fashionforward, maar de kleding is draagbaar en je kunt met de lycra surf en zwemkleding gemakkelijk van het zand het water in. Voor de sportieve en avontuurlijke meiden.

Roxy pop surfcollectie

De POP Surf collectie 2021 van ROXY is milieubewust en trendy. Met nieuwe stoffen en gebruik van technologieën blaast Roxy nieuw leven in haar Pop Surf collectie. Bovendien werkt Roxy samen met de Surf Rider Foundation.

De 2021 Roxy collectie is modern, opwindend en milieubewust. En dat werd tijd. De modellen zijn gemaakt met VITA-stof, een duurzame, gerecyclede, technische Italiaanse stof waarmee je er op het strand top uitziet, maar waarmee je natuurlijk ook goed kunt surfen. Want daar gaat het uiteindelijk om (en met je kleding lief zijn voor de aarde).

En dat is maar goed ook. Wij zijn namelijk gek op duurzame merken, maar net als andere surf- en outdoormerken scoort Roxy volgens Rand a Brand niet enorm goed als het gaat om duurzaamheid in het algemeen. Gelukkig maken zij de eerste stappen met de capsulecollectie.

Voor deze collectie werkt ROXY samen met de Surfrider Foundation, een wereldwijde non-profit organisatie die zich inzet voor de bescherming van de oceanen, golven en stranden overal ter wereld via een krachtig netwerk van vrijwilligers chapters. De organisatie is er voor iedereen die van de zee houdt en onze prachtige zeeën, kusten en surf spots wil beschermen.

Roxy

Duurzame collectie

Roxy heeft het E-label gekregen wat betekent dat ze de laagst mogelijke score in duurzaamheid heeft op Rank A Brand. Ik ben daarom ook heel blij met de duurzamere Pop Surf collectie waar Roxy mee werkt aan het beter achterlaten van de planeet. Hoe is de collectie tot stand gekomen? Teruggewonnen afval is gerecycled en omgetoverd in vezels en stoffen en vervolgens gesneden en genaaid om de Pop Surf swimwear te creëren,. En niet geheel onbelangrijk: de wetsuits zijn samengesteld met minimaal waterverbruik, zonder giftige oplosmiddelen.

Fijn dat we met de surfcollecties een goede weg opslaan en toch modieus tegelijk blijven! Ik ben helemaal weg van de colourblocking en pastelkleuren. Let the summer begin!

Bekijk hieronder de collectie van Roxy Pop Surf. Mijn favoriet? De wetsuit en springsuit! Oh en dat surfboard <3

De Roxy Pop Surf Collectie is verkrijgbaar op de eigen webshop en bij de webshop Blue Tomato.

Geometrische prints on my surfleggings? Yes please!

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op de informatie op deze site. Wil je hier meer over weten, kijk dan in ons Privacybeleid in de footer van de website.