Deze skate en surffestivals in eigen land wil je dit jaar niet missen

Last updated:

Zin in een feestje dit jaar? Of je nou van boardsporten houdt of niet, geloof me, een surf/skate festival heeft nou eenmaal de beste sfeer en leukste activiteiten. Want waar anders kun je suppen (stand up paddlen), surfen, longboarden, cocktails drinken, eten én dansen? Ik heb de leukste Nederlandse skate- , ourdoor- en surffestivals van 2019 voor je op een rijtje gezet!

April 2019

So you think you can longboard dance

150 longboarders uit o.a. Nederland en België, maar ook teamrijders van verschillende merken uit andere landen reizen af naar Eindhoven om te battelen voor de titel van beste longboard dancer! Er is ook een gratis ‘beginners lessons’ tijdens het event dat wordt gegeven door ‘A Future on Wheels’.

In je agenda: 20 & 21 april 2019
Bestemming: Klokgebouw, Eindhoven
Tickets: Gratis, meedoen
Website: Programma

Golfsurfen, windsurfen, kiten, windsurfen, skateboarden, muziek, graffiti en veel meer. Een aantal jaar geleden zat ik het weekend op Ameland op de camping. Entree met glijbaan. Vrolijke vlaggetjes, reuzenradje en die glijbaan bij de ingang! Sfeer gegarandeerd. Wat kan je in 2018 verwachten? Artiesten als Dj Axel en TRAUDES en clinics zoals golfsurfen, windsurfen, jumbo sup en veel meer!

Juni 2019

Waves

WAVES is een fonkelnieuw sport- en muziekfestival op Texel. Bedacht door echte Texelaar en tweevoudig Olympisch en wereldkampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe. WAVES is een longweekender topwatersport, zelf het water op, live muziek, en veel activiteiten die perfect passen in onze lifestyle.

WAVES is actie competitie, maar ook ontspanning. Met topsport op het water, zoals de Ronde om Texel en de nominated Olympische sport ‘Foil Surfing’. Met livemuziek op het strand, afgewisseld met andere summervibes, lekker eten, clinics, yogalessen in de duinen, kids activiteiten & more!

WAVES is zelf bepalen wat we iedere dag doen: een actieve long-weekender met een chille eilandvide.

In je agenda: 19 t/m 23 juni 2019
Locatie: Paal 17 Texel
Tickets: vanaf €22,50; haal direct je ticket voor Waves

Hooked

Yeah, een heel weekend lang vol kitesurfen, windsurfen, beach volley, strand, kamperen, boards, backflips, BMX’en, muziek, en FEEST. Dit is het leukste feest in het noorden van Nederland.

In je agenda: 21 – 23 juni 2019
Locatie: Workum
Tickets: vanaf €15, haal direct je ticket voor Hooked

Juli 2019

In je agenda: 5, 6, en 7 juli 2019
Strand Nes Ameland
Tickets: € 137,50 all-in, te koop vanaf 2 februari
Meer informatie over het festival

Stoked

Stoked

In je agenda: juli 2019
Locatie: Groningen, zeer waarschijnlijk Kardinge
Tickets: Onbekend, vaak op het laatste moment Facebookpagina

September 2019

Surfana Festival

Een festival in de duinen. Goeie muziek, vibes en leuke activiteiten. Zoals elk jaar vind hét surffestival van Nederland weer plaats in Bloemendaal aan zee.

In je agenda: 6 september 2019
Locatie: Bloemendaal aan Zee, camping de Lakens
Tickets: vanaf 35

Haal je ticket voor Surfana vanaf 26 januari via de officiële website

December 2019

I am Surffestival

Zin in een fijne surf filmavond? I Am Surf organiseert regelmatig filmavonden. Tijdens de filmavonden staan surffilms uit binnen- en buitenland centraal, over grensverleggende avonturiers, topatleten, activisten en pioniers die één ding delen: hun passie voor surfen.

In je agenda: 14 december 2019 (onder voorbehoud)
Locatie: Het Ketelhuis, Amsterdam
Tickets: nog niet te koop

Elk jaar is het weer feest met Stoked in Groningen. Eigenaar Rogier, van boardshop Gravity Supplies, breidde 2018 uit met skateboarden, boulderen en meer funsporten. Het event in 2019 zal ongetwijfeld pas een maand van te voren bekendgemaakt dus zet geheel juli 2019 maar in je agenda, want het is het enige leuke skatefeessie in Groningen.

Festivals in de buurt:

Surfen en chillen aan het strand? Dansen op house en live bands? Doe eens gek en ga naar een Frans festival. Enter The Wave zal in 2019 plaatsvinden op twee verschillende locaties. Waar het originele surffestival zich doorzet aan de Spaanse kust van Asturias, is het vanaf 2019 ook mogelijk om het luxe forestcamp te boeken in Biscarosse Plage. Beide locaties zijn op korte loopafstand van het strand, met ruime tipi tenten en een gezamenlijk area.

In je agenda: keuze uit 1 van de 8 weken tussen 5 juli en 1 september 2019
Naujac-Sur-Mer Frankrijk
Tickets: €345 voor 10 dagen
Haal direct je ticket voor Enter the Wave

Woodwings Longboard camp

Wil je beter leren longboarden? Begin je pas met longboarden? Of wil je leren down hillen? Ga dit jaar dan naar het Woodwings longboardkamp in Leuven, België.

Gedurende 4 weken sluit het kamp aan de voet van de Franse Alpen een volledige berg af waarop alle gasten zich voor 200% kunnen uitleven. Met een begeleiding van 1 monitor per 5 deelnemers, wordt een toegewijde en veilige begeleiding voor iedere WoodWing’er gegarandeerd. Je kunt kiezen voor een All-round longboardkamp of een Downhill & Racecamp.

Je kunt al vanaf 12 jaar in dit kamp terecht. 18+? Geen probleem. Vet toch?

In je agenda: 29 juni 2019
Leuven
Tickets: vanaf €509 voor een week

Haal direct je ticket voor Woodwings

GRATIS BROCHURE VOOR JE CAMPERREIS VOOR 2022!
Canada, Nieuw-Zeeland, Amerika en meer landen