Wat is makkelijker skiën of snowboarden?

Als je hier bent dan ben je waarschijnlijk aan het overwegen of je moet beginnen met skiën of snowboarden, klopt? In 2012 boekten mijn vriend en ik onze eerste wintersportvakantie en toen was het eigenlijk al gelijk duidelijk: we gaan snowboarden. Of dat nou makkelijker dan skiën was of niet, we vonden het er veel toffer uitzien. Maar is het snowboarden nou makkelijker dan skiën? We hebben het voor je uitgezocht.

Snowboarden of skiën?

Uiteraard hadden wij als boardsportliefhebbers al indoorervaring met snowboarden en doen wij aan golfsurfen en longboarden. Maar echt snowboarden kunnen we nog niet.  Mijn grootste angst? Die skilift. Wie verzint er ook een lift met een zadelstoeltje? Je begrijpt natuurlijk dat ik nooit hoger ben gekomen dan de onderkant van de piste, epic fail. 

Skiën of snowboarden: wat is makkelijker?

Hoewel je tijdens een wintersport ook kan kiezen om te skiën, was het voor mij direct duidelijk: snowboarden natuurlijk. En op deze blog kan ik niet aankomen met foto’s waarin ik in de spagaat op de grond lig. Hoewel ik ook niet kan garanderen dat ik kan snowboarden. Vallen, opstaan, sneeuwhappen en een dosis doorzettingsvermogen. So I’ve heard. Het is een harde wereld out there in the snow! Best gek want mijn vriendje zegt dat skiën net zoiets is als skeeleren. En dat laatste doe ik al jaren. Dan zou snowboarden zoiets zijn als longboarden. Maar dan naar beneden, zonder zomaar af te stappen. En veel gladder.

Volgens The Guardian kan je na 2 dagen snowboarden al fatsoenlijk de berg afkomen, zolang het niet te stijl is. Zodra het steiler begint te worden moet je toch een aantal nieuwe dingen leren. Skiën kun jr al vrij snel als je een paar lessen hebt gevolgd.

Snowboarders hebben meer tijd dan skiers nodig om goed te leren snowboarden. Snowboarden is namelijk veel moeilijker om te leren, omdat de positie van jr bovenlichaam goed moet zijn.  Het leerproces van snowboarden kan een lang en pijnlijk proces zijn. Maar als je daar eenmaal doorheen bent heb je alles wel geleerd (behalve tricks natuurlijk).

Ik ga mij voorbereiden op veel pijn. Snowboarden vind ik er persoonlijk veel stoerder uitzien. Het is een guys sport, en ja daar hou ik nou eenmaal van.

Ik ben benieuwd naar jullie keus: Snowboarden of skiën, what would you do?

Zorg dat je altijd de laatste coronamaatregelen van het land van bestemming checkt, voordat je ergens naartoe reist. Check je verzekering bij oranje en rood reisadvies.

Wij maken gebruik van affiliate links. Zo kunnen wij de content op onze website gratis aanbieden.