Snowboarden in Mayrhofen

Mayerhofen (goed gespeld Mayrhofen) behoort tot de populairdere skigebieden van Zillertal, in het hart van Tirol in Oostenrijk. Met meer dan 500 kilometer aan piste en het grootste skidal ter wereld, zul je je nooit vervelen in dit skigebied. Ook de après-ski is in Mayrhofen erg goed. Aan het einde van de middag kun je terecht in de vele après-skibarren die Mayrhofen te bieden heeft.

Skigebied Mayrhofen

Het Zillertal vormt met al haar idyllische dorpen en boerderijen een schitterend en populair stukje Oostenrijk. Gezellige dorpen, leuke winkelstraten, heerlijke spa’s,  bruisende après-ski, maar ook de beste skischolen voor (kleine) kinderen. Het veelzijdige skigebied Zillertal biedt voor ieder wat wils!

Zillertal: 4 skigebieden, 1 skipas

Het skigebied van Zillertal bestaat uit 4 skigebieden:

  • Hochzillertail; bestaande uit Fügen, Hochfügen en Kaltenbach.
  • Zillertal Arena; bestaande uit Zell am Ziller, Gerlos en Köningsleiten.
  • Zillertal 3000; bestaande uit Mayrhofen, Finkenberg en Hippach behoren.
  • En dan heb je de Hintertuxer Gletsjer, een skigebied met 100% sneeuwzekerheid.

Alle skigebieden zijn toegankelijk met de Zillertaler Superskipas, waarmee je ook gratis in de skibus kunt stappen van Mayrhofen naar de gletsjer.

Do: Hintertux Gletsjer

Omdat wij (mijn vriend en nog 3 reisgenoten) vrij vroeg in het seizoen richting de sneeuw wouden, besloten we te gaan snowboarden (en skieën) op gletsjer Hintertux (voor de kenners: hoogte van de gletsjes is 1,500 tot 3,250 meter). Dat is dan ook de enige veilige keus zo vroeg in het seizoen. Hintertux zelf is het enige year-round ski gebied met 100% sneeuwzekerheid over 18 kilometer skigebied. Er is natuurlijk niks vervelender dan geen sneeuw hebben als je op wintersport gaat. En behalve de sneeuwzekerheid in Hintertux genieten free style wintersporters hier vooral van de hot zone.tv Park opening die het actieve winterseizoen opent.

Wat te doen in Mayrhofen

Wij verbleven 2 keer in Mayrhofen: in 2014 om te snowboarden in Hintertux zelf en in 2019 voor het skigebied Zillertal 3000.

Mayrhofen skigebied

Oja, en de après-ski is wereldberoemd (ja daar heb je Anton dan weer) door de typische gezelligheid van de Oostenrijkers. I’m coming back to you!

En wat moet je vooral niet doen in het voorseizoen? Als beginner gaan, de lessen zijn dan nog niet echt gestart *tenzij je de bucks hebt om priveles te nemen!

En, ben jij al eens in het voorseizoen op wintersport geweest?

Zorg dat je altijd de laatste coronamaatregelen van het land van bestemming checkt, voordat je ergens naartoe reist. Check je verzekering bij oranje en rood reisadvies.

Wij maken gebruik van affiliate links. Zo kunnen wij de content op onze website gratis aanbieden.