Fuerteventura review: Surfhuis Casa Hilda

Ik ben inmiddels sinds zondagnacht terug in het regenachtige Groningen en ‘direct’ aan het werk gegaan. For your information: ik kwam zondagnacht om 2 uur snachts aan en wandelde de volgende dag om 10 uur in de ochtend weer vrolijk op kantoor rond. Maar wat was het leuk! Ik deel vandaag mijn ervaring met mijn eerste surfhuis: Casa Hilda in Fuerteventura

Surfhuis Casa Hilda Fuerteventura

Hoewel het pas mijn eerste ervaring met een surfhuis is: ik kan zo’n surfhuis alleen maar aanraden! Alle mensen in het huis hebben het gezamenlijk doel om (beter) te leren surfen. En als je dan een pakket boekt zit je ook bij dezelfde mensen van het huis in de surflessen – of je komt elkaar wel tegen op het strand.

Het surfhuis staat in het gezellige vissersdorpje Corralejo in het noorden van het eiland Fuerteventura. Vlakbij het centrum, vlakbij de zee, het strand en het gezellige centrum (een lange boulevard met surfwinkeltjes, maar ook Stradivarius, Mango, Frozen Yoghurt tentjes en steakhouses). De gezelligheid in het huis kan oplopen tot 18 surfliefhebbers.

Wij waren er in het laagseizoen met 10 jongens en meiden, wat halverwege de week veranderde naar een samenstelling van heel veel meiden (en slechts 2 Russische mannen die geen Engels kunnen en af en toe “Da” naar je roepen, wat een soort van “Ja” moet voorstellen). Hoe ik bij dit huis kwam? Via mijn eigen blogpost die ik eerder had geschreven over Fuerteventura,

Bekijk ook meer over: Fuerteventura

Surfen is…

Surfen is spierpijn, verbrande voeten en polsen, verrekte buikspieren (ja dat bestaat!) en een valpartij in ondiep water met een beweegloze arm hebben het surfen af en toe vermoeilijkt. Zo dacht ik soms sportief met 15 km per uur vooruit te peddelen maar lag ik in werkelijkheid alleen maar als verloren vis te spartelen op dezelfde plek. Maar man o man wat was ik STOKED!

Lees ook: de perikelen van een beginnende surfer

Adrenaline na het pakken van zelfs een minigolfje geeft je doorzettingsvermogen en zo wil je alleen maar meer, hoger en dieper. Alles in de overtreffende trap. En eenmaal terug in ons fleurige hostel/surfhuis is het OK om met z’n allen op het dakterras of gewoon lekker met zand in je eigen bed neer te ploffen en dat dan gewoon een siësta noemen!

For now, enjoy the pictures and enjoy your sunday!

Oh wat missen wij (friend Abi en ik) Fuerte!

En terwijl ik dit schrijf, besef ik hoe erg ik het bloggen heb gemist! En jullie!
And I got some inspiration for my own house! Love all the surfdetails XD

Meer surfen in Fuerteventura? Bekijk hier de beste surfspots van het eiland.

Ben je op zoek naar een reisorganisatie voor een op maat gemaakte reis, een individuele reis of een groepsreis? Bekijk dan een selectie van onze favoriete reisorganisaties

Wanneer je iets koopt via links op onze website, dan steun je ons zonder dat het jou iets extra's kost en zo kunnen wij onze content gratis houden. Niks boeken maar heb je iets aan onze content gehad? Dan kun je ons een kopje koffie donerenDankjewel voor je steun. ♥️

5 gedachten over “Fuerteventura review: Surfhuis Casa Hilda”

  1. Klinkt als een onwijs toffe trip, en wat had je een gave foto’s! Wat een onwijs sportieve trip! Heerlijk joh. Ik herken dat hoor, zo snel mogelijk weer aan het werk gaan om niet alle vakantieuren op te maken. Maar fijn is het niet altijd ;-)

  2. Wat een TOF plekje. Thanks voor de foto’s want nu zit ik meteen ook weer vol inspiratie om op surftrip te gaan. Leuke foto van je trouwens, tof wijf! :-)

  3. Jij bent zo leuk! Wat een toffe week moet dat zijn geweest; hoop dat je lichamelijk (en geestelijk ;-)) weer een beetje bijgekomen bent. Alle blauwe plekken weg enzo ;-) Dit ziet er echt fantastisch uit; gimme moreeee!

  4. Thanks! Ik zat tot vrijdag zooo erg te twijfelen waar ik verder wilde leren golfsurfen en vakantievieren, maar door deze blog wist ik het ineens :)

    Volgende week dinsdag spring ik het vliegtuig in, op naar het surfhostel. Nu eerst nog even je andere blogs lezen over Fuerte, even inspiratie opdoen…

Reacties zijn gesloten.