De mooiste streken van Frankrijk

Pietrosella, France

De informatie hier wordt zo goed mogelijk bijgewerkt m.b.t COVID-19. Controleer bezienswaardigheden, activiteiten, enz voordat je vertrekt, aangezien dingen snel kunnen veranderen. Bekijk ook onze tips voor reizen tijdens corona

Moeite met het kiezen van de mooiste streken in Frankrijk? Geen nood, wij hebben de mooiste streken van Frankrijk voor je op een rij gezet.

Normandië

Ga je op vakantie naar Normandië in Frankrijk, dan krijg je hoe dan ook te maken met een van de drie C’s van de streek: cider, camembert en calvados. Maar ook: de stranden van D-Day, mondaine badplaatsen, wilde rotskusten, het impressionisme van Monet en de literaire decors van Flaubert en Proust.

De kustlijn van Normandië is niet voor niets een inspiratiebron geweest voor het impressionisme. De Franse kunstenaar Monet liet zich inspireren door de schoonheid van de Keltische en mysterieuze charme.

Provence

Denk je aan de Provence, dan denk je ongetwijfeld aan lavendel en de smaak van een glas Franse rosé. De Provence is een Frans gebied in het zuidoosten van Frankrijk dat ligt tussen de Middellandse Zee, het Rhônedal en Italië. De mooiste plekken in de Provence zijn plaatsen als Toulon, Avignon Nice of Marseille. Ook voor avonturiers is de Provence een walhalla. Zo kun je er Ook kun je lekker gaan kajakken in de Gorges du Verdon of bergbeklimmen.

Gorges du Verdon

Bretagne

Wie een veelzijdige vakantie in Frankrijk wil, kan niet om Bretagne heen. Het is een paradijs voor watersporters, heeft mooie, brede stranden die zijn ingesloten door dramatische rotsen, je kunt voormalige piratennesten, kleine eilandjes en elegante badplaatsen bezoeken, de beroemde menhirs bewonderen en fantastische auto- fiets- en wandeltochten maken.

Côte d’Azur

Op vakantie naar de Franse Côte d’Azur is een feestje! De Franse Rivièra staat bekend om zijn zon, zee en strand. Vroeger een bestemming voor de elite, maar tegenwoordig een populaire regio in Frankrijk voor een zon-, wandel- of kampeervakantie. Of je nu wilt overnachten in een comfortabel hotel, een vakantiehuis of op een camping.

Champagnestreek

De naam van deze regio zegt in dit geval veel. Aan de ene kant heb je het groene heuvellandschap van de Ardennen, waar de rivier de Maas (Meuse) doorheen kronkelt. Aan de andere kant, zuidelijker, kom je in het Champagne-gebied terecht. Hier komt de bekende bubbelwijn vandaan.

Rhone Alpen

De Rhône-Alpen is misschien wel onze favoriete streek in Frankrijk als het gaat om outdooractiviteiten. Je hebt hier volop keus voor een actieve vakantie. Wat dacht je van wintersport in Les Trois Vallées. Of de diepe kloven en gorges in de zomer?

De Alpe d’Huez biedt fijne spots voor fietsers en wandelaars. Zo wel on als off the beat. Wat dacht je van de departementen Isère, met haar grote natuurparken. Of Drôme, de de noordelijke Provence van Frankrijk?

Zie je een foutje op onze website? Mail dan naar info[at]lonedrifters.nl
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op de informatie op deze site. Wil je hier meer over weten, kijk dan in ons Privacybeleid in de footer van de website.