5 jaar met de Suit Suit op reis: is ie het waard?

persoon met suit suit koffer

Toen mijn oog op de Suit Suit ’50 stijl collectie viel moest en zou ik de mintgroene Suit Suit koffer hebben. De fiftiescollectie lijkt namelijk een beetje op de koelkasten van Smeg en ik wil al jaaaren zo’n koelkast. Inmiddels heb ik al jaren een Suit Suit koffer, maar die Smegkoelkast is mij nog een beetje te duur. Hoe de Suit Suit koffer beviel? Check mijn review en ervaring met deze koffer.

Side note: Ik heb geen andere koffers van Suit Suit getest, dus hou in je achterhoofd dat deze review puur mijn ervaring met de handbagagevariant van Suit Suit is.

De koffer van Suit Suit

Als de koffer binnenkomt wordt ik megablij. Wat een mooie koffer. Het is net een Smeg op wieljes (waar we dan maar geen eten in stoppen). De binnenkant van de Suit Suit koffer is ook mooi. De mooie crèmekleurige voering ziet eruit dat mijn kleding er netjes in gaat zitten.

En er zit een extra vakje in waar ik belangrijke spullen in kan verstoppen. Ook het vakje onder het ‘deksel’ van de Suit Suit koffer is handig om bijvoorbeeld slippers en tijdschriften in op te bergen.

Het formaat van de Suit Suit is 55 x 36 x 20 , dus deze kan ook mee als handbagage bij de meeste vluchtmaatschappijen zoals Easyjet.

Tsa-slot

Op de koffer zit een TSA-cijferslot. Mocht je naar Amerika afreizen gaan dan is een TSA* slot namelijk superhandig.

TSA staat voor Transportation Security Administration, een Amerikaanse organisatie die in staat voor de veiligheid van transport op vliegvelden. Met een TSA-slot kunnen veiligheidsagenten op vliegvelden in de VS met speciale loperssleutels je koffer openmaken ter inspectie, zonder dat ze het slot open hoeven te breken (niks vervelender dan dat, ik bedoel: als ze er toch in moeten kijken, dan maar zonder het slot kapot te maken.

Suit Suit review: mijn oordeel

De Suit Suit koffer is een lust voor het oog. De prachtig ontworpen koffers hebben allemaal een luxe-ogend design. Nog steeds ben ik verliefd op mijn mintgroene handbagage-variant. Zo kun je tegenwoordig mooie accessoires bij de koffer kopen zoals packing cubes (erg handig voor ruimtebesparing) en mooie toilettasjes.

Raakt snel beschadigd

Maar ik baal wel van de schade die de koffer zo snel oploopt als je de koffer incheckt. Nou heb ik de koffer al sinds 2014, maar zoveel reizen heb ik er niet mee gemaakt (meestal gaat de backpack mee).

Zo gaat de plastic laag over de koffer snel bubbelen en rafelen aan de onderkant. Ook kwamen er snel zwarte strepen op. Het advies van Suit Suit op Twitter was om tandpasta te gebruiken om de vlekken te verwijderen, een rotklus.

Het beste is dan toch om de Suit Suit koffer thuis te laten mooi zijn ;-) Nee grapje.

Mijn koffer verkleurde

Nog 1 ding: ik kwam erachter dat de achterkant van de koffer verkleurd is (door de zon?). Een vriendin die precies dezelfde koffer heeft had namelijk een hele andere tint groen.

Zou ik een nieuwe kopen?

Zou ik een nieuwe kopen? Ik wil heel graag een nieuwe Suit Suit in dezelfde kleur en variant. De mintgroene is inmiddels vernieuwd (met onder andere nieuwe wieltjes). Ik zou deze koffer alleen nooit meer inchecken en puur als handbagage gebruiken. Ook zou ik de speciale Suit Suit koffer beschermingshoes erbij kopen om de koffer zo veel mogelijk te beschermen tegen krassen en vlekken. De grote variant koffer? Kan, maar please please, koop een beschermingshoes. Als je een koffer koopt omdat die mooi is, dan wil je ‘m ook mooi houden toch?

Suit Suit koffer kopen?

Je kunt deze pastelkleurige en andere Suit Suit koffers onder andere kopen via de officiële website van Suit Suit, Coolblue en ik zag dat ze koffers op Bol.com gratis worden verzonden, Je kunt eventueel kiezen voor een goedkopere tweedehandse variant. De fiftiescollectie van Suit Suit kost 119,95 voor de handbagage versie, € 139,00 voor de 60 liter variant en €159,95 voor 91 liter.

En vergeet niet de beschermhoes erbij te kopen! You’ll thank me later!

Zorg dat je altijd de laatste coronamaatregelen van het land van bestemming checkt, voordat je ergens naartoe reist. Check je verzekering bij oranje en rood reisadvies.

Wij maken gebruik van affiliate links. Zo kunnen wij de content op onze website gratis aanbieden.