De vetste spots om te surfen in Europa

In Europa hebben we veel goede spots om te surfen. Van Biarritz in Frankrijk tot de Canarische eilanden zoals Fuerteventura en zelfs in Engeland! Voor een surftripje hoef je niet ver te reizen, want surfen in Europa kan volop.

Surfen in Europa

Madeira

De swell uit de Noor-Atlantische Oceaan zorgt ervoor dat je in Madeira goed kunt surfen. Hoewel Madeira niet persee een beginners surfspot in Europa is, kun je goed uit de voeten als je op de juiste plek op het juiste tijdstip bent. Van point breaks tot reef breaks, in Madeira kun je goed surfen.


[button color=”yellow” size=”big” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”https://lonedrifters.nl/48-uur-om-surfen-madeira/”]Bekijk Madeira[/button]

Fuerteventura

Rond Fuerteventura vind je lekkere golven en vanwege vele sandbreaks is Fuerteventura ideaal voor de (beginnende) surfer. 
En dit eiland met subtropisch klimaat is slechts een paar uur vliegen van Nederland!

[button color=”yellow” size=”big” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”https://lonedrifters.nl/fuerteventura-surfen-beginners/”]Bekijk Fuerteventura[/button]


  • Denk eens aan dichtbij huis zoals Frankrijk!
  • Of de Canarische eilanden; Lees hier over mijn Fuerteventura surftrip.
  • Het Hawaï gevoel? Ga dan naar Madeira!
  • Dicht bij huis, wat dacht je van Nederland?

Surfen in Nederland?

Scheveningen is natuurlijk dé plek om te surfen in Nederland. Er zijn een aantal plekken waar je goed kunt surfen, afhankelijk van de wind- en golfrichting. Dat zijn De Pier, Zuid en Noord. Uiteraard betekent dit net als op andere populaire plekken dat je de golven met anderen moet delen.

Hart Beach verzorgt surflessen op verschillende niveau’s. Hart Beach is te vinden op Scheveningen en deze surfschool heeft gecertificeerde en ervaren instructeurs met ruime ervaring met surfers van allerlei niveaus. Voor surflessen is het strand van Scheveningen door de veilige zandbodem en de ligging dé ideale plek.Bij Hart Beach kun je kiezen uit verschillende soorten surflessen.

Zo kun je een eendaagse, driedaagse of vijfdaagse surfles, privélessen of bijvoorbeeld Surf Coaching boeken.

Prijzen:
€   35,00 p.p. Introductie Surfles
€   90,00 p.p. 3-daagse Surfles
€ 150,00 p.p. 5-daagse Surfles

Surfen in Wijk aan Zee

In de haven IJmuiden breken de golven lekker door de goedgevormde zandbanken. Het is hier net zo goed surfen als in Scheveningen, met een iets minder mooi uitzicht op de zware industrie. De haven van IJmuiden biedt je beschutting voor als de wind uit het zuiden of zuidwesten komt.

Tip: Je gear huur je hier bij surfshop Ozlines. Lekker opwarmen na het golfsurfen? Drink een lekker warm theetje bij Timboektoe of Aloha aan het strand.

Surfen in Zandvoort

In Zandvoort kun je goed surfen. Er breken hier namelijk altijd golven. Bij aflandige wind is Zandvoort zelfs goed te doen! Er is veel ruimte om te surfen. Enig nadeel? Er is een stroming. Je moet dus goed terug peddelen als de wind uit het Noorden of Zuiden komt.

Tip: Huur je surfgear bij Surf Zandvoort.

Zandvoort, Scheveningen en Wijk aan Zee zijn de populaire spots in Nederland om te golfsurfen. Uiteraard zijn er nog meer spots waar je in Nederland kunt surfen zoals op de Waddeneilanden, Bergen aan Zee, Katwijk, Kijkduin en veel meer. Succes!

Plaats een reactie