De mooiste yoga én surf leggings voor de zomer

Surf leggings, ik ben er gek op. Ze zijn fijn als je in de zomer het water op wilt, maar geen zin hebt in een wetsuit of bikini. Én surfleggings zijn multifunctioneel, want je kunt ze zowel in als uit het water dragen. Geen surfsessies de komende tijd? Dan kan je surfleggings ook prima als yogabroek dragen.

Je moet er dus eigenlijk wel minstens één in je kast hebben hangen. En, surfleggings beschermen je tegen zonverbranding. Check hieronder de leukste surfleggings voor de zomer!

Salt Gypsy surfleggings

Salt Gypsy claimt de bedenker van de surfleggings te zijn.

Het verhaal: Salt Gypsy oprichtster Danielle Clayton verzon de surfleggings als oplossing om haar huid te beschermen toen ze de hele dag in de zon werkte op een surfariboot.

Salty Gypsy heeft ook veel leuke samenwerkingen met designers en andere merken. De surfleggings zijn wel wat lastig te krijgen, maar zien er ontzettend tof uit.

Je koopt Salt Gypsy onder andere bij Urban Outfitters (voor zover wij weten alleen in Amerika).

→ Bekijk de Salt Gypsy collectie op de website.

Roxy surf en yogaleggings

En natuurlijk heeft onze favoriete merk, Roxy de allerleukste surfleggings! Vooral de Roxy Pop Surfcollectie is mijn favoriet en ik kijk dan ook elk jaar weer uit naar de nieuwste Roxy Pop Surfcollectie.

→ Bekijk alle surfleggings van Roxy op de website van Roxy

Billabong surfleggings

Ik ben ook een groot fan van de Billabong collecties (okay, bijna elk boardsportmerk is favoriet). De Billabong surfleggings hebben elke collectie weer een vette print.

De collectie surfleggings is niet heel groot, maar wat Billabong aan surfleggings heeft vind ik erg mooi. Deze surfleggingcollectie van Billabong bestaat uit zwart, groene colourblocking leggings en tropische printen leggings.

Teeki

Teeki is een eco activewear. Ze maken hun surfleggings namelijk van waterflessen. De surfleggings van Teeki zijn niet alleen ideaal om in te surfen maar ook voor yoga, gymnastiek, dansen of gewoon om casual dragen.

De printjes op de leggings zijn allemaal stuk voor stuk vrolijk en uniek. In Nederland is Teeki niet te verkrijgen, wij kopen onze Teeki surf en yogaleggings dan ook via de webshop van Amazon Nederland.

Protest

En natuurlijk hoort het Nederlandse Protest ook in deze lijst thuis. Protest heeft een mooie collectie aan surfleggings; van felgekleurde tot kekke printjes. Je kunt de leggings op de website van Protest kopen.

O’Neill surfleggings

O’Neill heeft mooie kleurige printjes surfleggings. Wij zijn vooral fan van de duurzamere Active Print 7/8 Leggings, die deel uitmaken van de O’Neill Blue Collection, een innovatief project waarbij plastic uit de oceaan wordt gevist en omgezet in garen, voor gebruik in jouw leggings. Draag ze bij een surfsessie, een hike door de bergen of het ontdekken van een nieuwe stad.

→ Check de website van O’ Neill voor de nieuwste surfleggings!

Decathlon

Decathlon verdient ook een plekje in deze lijst omdat het een betaalbaar merk is dat zeker oog heeft voor design. Wat dacht je van de zwarte surflegging met bloemenprint?

Of een simpele zwarte surflegging met mintfelgroene band? Bekijk Decathlon surfleggings op hun website.

Kun je surfleggings in Nederland dragen?

Het temperatuur van het zeewater verschilt in Nederland enorm. Van 5 graden in de winter tot 20 graden in de zomer. Hoe warmer het water, hoe dunner je wetsuit.

Vanaf warme temperaturen kun je in Nederland pas een 2/1 aan wetsuit aan. De meeste surfleggings zijn 1mm dik, dus dat betekent dat je pas een surflegging aankan als de zeetemperatuur van Nederland echt begint te stijgen!

→ MUST READ: welke wetsuit draag je bij welk temperatuur?

Surfleggings kopen

Een vette shop waar ik graag mijn snowboard en surfkleding koop is Blue Tomato. Ze hebben daar ook meerdere Billabong surfleggings te koop en bezorgen vanaf €40,- gratis naar Nederland. Of check de store in Utrecht!