Bezienswaardigheden Tofino Canada: handige tips en meer

Last updated:

Tofino is een klein surfersdorpje ten noorden van het Pacific Rim National Park Reserve aan de zuid-westkust van Vancouver Island. Tofino is dé spot voor surfers en je vindt op een klein afstand dan ook fijne stranden. Ook zit het dorpje vol met leuke koffietentjes en hippe restaurants met een relaxte sfeer. Naast surfen is de bekendste activiteiten die je vanuit Tofino kunt doen de walvis, beer en/of hot springstour.

Tofino bezienswaardigheden en tips

Op de weg naar Tofino merk je al direct dat je op een surfbestemming bent aangekomen. Op de Pacific Rim Highway zie je surfers met een surfboard onder de arm lopen.

Als je Tofino binnenrijdt rijdt je het plaatsje ook zo weer uit. Onze eerste kennismaking met Tofino was tijdens een regenachtige dag.

Zoals bij elke regenachtige dag zien dorpjes er toch wat verlaten uit. Behalve in de vele koffietentjes, waarvan The Shed een van de populairste tentjes is. Deze zat dan ook bomvol toen wij aankwamen.

Ga op een tour om walvissen en beren te spotten

Vancouver Island is de plek voor een tour om walvissen en beren (op dezelfde dag) te spotten. Na dagen regen (heel normaal op Vancouver Island) hadden wij een zonnige dag tijdens onze whale watch tour en spotten we gelukkig walvissen.

De kans is groot dat je grijze walvissen spot, omdat zij vrij dicht bij de kust van Long Beach ‘wonen’.

Wij boekten een tour bij Tofino Whale Centre en zaten met 10 mensen op de boot (er is een max. van 12 personen).

Wij hoorden van meerdere bronnen dat als je een Hot Springs tour doet, je 3 vliegen in 1 klap vangt: je gaat naar de hot springs en op de boot heb je grote kans om walvissen én beren te spotten. Wij wouden graag walvissen zien omdat we al beren in Canada hadden gespot, maar, maar mocht je twijfelen over welke tour je moet nemen, dan kun je de hot springs tour overwegen.

Neem een surfles in Tofino

Durf je het aan om te surfen in het koude water rondom Tofino? De watertemperatuur ligt namelijk tussen de 7° en 15° graden. Met 35 kilometer aan stranden kunnen surfers van alle niveaus rondom Tofino surfen.

Rondom Tofino zijn er voldoende surfshops waar je een surfboard kan huren of een lesje kan nemen:

Tip: wil je kamperen op een surfcamping? Surf Junction is een gezellige camping waar je andere surfers kunt leren kennen. Deze camping is open vanaf 27 maart 2020

Liever suppen? Ook dat kan hier perfect. Zie jij jezelf al tussen de walvissen peddelen? Check surfschool Junction, sommige bieden ook supverhuur aan.

Bezoek de Farmer’s Market

Op zaterdag van 10 tot 14u is er een gezellige Farmers Market in Tofino waar je leuke souveniers en lekkere hapjes kunt scoren. Je vindt de markt naast het Tofino Skatepark.

Waar te eten in en rondom Tofino: onze suggesties

In Tofino heb je veel leuke restaurantjes en koffietentjes waar je kan bijkomen van je surfsessie of walvissentour. Onze beste tips vind je hieronder.

Goedkoop lunchen?

Haal een koffie & muffin bij de supermarkt en eet die naast de ingang bij het ingerichte zitgedeelte op.

Eet burgers of taco’s bij de outside break

Deze tip kreeg ik van Lone Drifter Fleur. Als je Tofino uitrijdt kom je op een gegeven moment langs een parkeerplaats aan je linkerzijde. Het is een soort van gezellig hippie/surfachtig mini dorp met leuke eettentjes met terrasjes en trucks. In de zomer kun je hier heerlijk buiten zitten en mensen kijken.

Beste eettips: de burgers van Wildside Grill of taco’s van Tacofino (laatstgenoemde vind je ook in Vancoucer stad).

Je vindt dit pleintje iets ten zuidoosten van het dorpje Tofino als je googled op Outside Break.

Zin in Aziatisch?

Bestel een Pokebowl bij het hippe Sea Monster Noodle bar met uitzicht over de zee.

Koffie?

Bij hetzelfde pleintje waar onder andere Tacofino zit, heb je het leuke koffietentje Tofitian Cafe. Hier verkopen ze ook leuke spulletjes zoals emaille mokken. Ook Shed in het stadje Tofino is een aanrader.

Bier?

Neem zeker de tijd om biertjes te proeven bij Tofino Bewering Company. Je kunt hier 7 dagen per week tussen 11:00 en 22:00 bier proeven of bier kopen voor onderweg. Je vindt bij deze brouwerij handgemaakte bier met hoge kwaliteit gerst en pacific north west hop.

De brouwerij vind je aan 691 Industrial Way

Wandelen in Tofino

De Rainforest Walk

Een leuke hike in Tofino is de Rainforest walk. Het is meer een stroll of wandeling door een eeuwenoud regenwoud vergezelt door het geluid van vogels op de achtergrond, precies zoals wij een regenwoud voorstelden. Er is een man made paadje van hout en soms loop je wel een meter boven het regenwoud. Wij spotten nog een kleine slang aan het chillen op een boomstam. De hike is gemakkelijk te doen.

Ancient Cedar walk

Op de Ancient Cedar walk spot je oude grote bomen (they are huge!). De trail loopt van bos naar strand en eindigt weer op dezelfde weg als het begin (alleen een stuk zuidelijker). Heb je weinig tijd? Kies dan voor de Lighthouse loop hieronder genoemd onder Ucluelet voor een wandeling langs de kust en voor de Cathedral Cove onderweg naar Nanaimo voor de eeuwenoude bomen.

Kampeertip: overnacht in het Pacific Rim National Park

Reis je met een camper of tent, ga dan kamperen aan Long Beach bij camping Green Point Campground – Long Beach Unit. Een simpele, betaalbare camping aan de rand van Long Beach tussen het strand en Pacific Rim Highway in. De campingspots zijn ruim opgezet en er zijn normale wc’s, rangers aanwezig, er is een douche en je ligt precies tussen Tofino en Ucluelet in (ideaal!).

Overigens zijn in dit gebied ook beren en wolven. Lees onze kamperen tussen beren guide om niet voor verassingen te komen te staan (no worries).

Zo kom je in Tofino

  • Vliegen – dagelijks van Vancouver naar Tofino-Long Beach Airport (YAZ). Voor vliegtickets naar Tofino kun je Skyscanner.nl raadplegen. Of je kunt vliegen naar Nanaimo en Comox. Iets duurder, maar vrij bijzonder; een zeevliegtuig. In een uur vlieg je van het centrum van Vancouver naar Tofino.
  • Ferry en auto – neem de ferry naar Nanaimo of Victoria en rijd door naar Tofino
  • Bus – heb je zelf geen vervoer dan kun je met de Tofino bus naar Tofino afreizen vanaf verschillende stadjes en dorpen zoals Nanaimo.

Meer tips rondom Tofino of voor Vancouver Island vind je in onze route voor Vancouver Island.

[divider]

Tofino Checklist

  • Voor Canada heb je een ETA-visum nodig. 
  • Ga goed voorbereid op reis met een reisgids voor Vancouver Island
  • In de zomer kan het ontzettend druk zijn op Vancouver Island, boek je accommodaties & campings op tijd. Wij boeken zelf altijd via Booking.com omdat je je hotel vaak nog kan annuleren. 
  • Zorg dat je niks meer vergeet mee te nemen op reis met onze backpack inpaklijst.

[/divider]

GRATIS BROCHURE VOOR JE CAMPERREIS VOOR 2022!
Canada, Nieuw-Zeeland, Amerika en meer landen