De mooist en avontuurlijke vakantiebestemmingen van 2021

Raften op rivier in Costa Rica

De informatie hier wordt zo goed mogelijk bijgewerkt m.b.t COVID-19. Controleer bezienswaardigheden, activiteiten, enz voordat je vertrekt, aangezien dingen snel kunnen veranderen. Bekijk ook onze tips voor reizen tijdens corona

Een nieuw jaar, nieuwe bestemmingen. Er circuleren nu veel lijstjes van bestemmingen die je in 2021 moet bezoeken. Maar welke bestemmingen vinden The Lone Drifters de moeite waard voor avonturiers? Daarom heb ik een lijst van topbestemmingen voor 2020 voor avonturiers op een rij gezet (uiteraard die wij zelf bezocht hebben). Van surfen en raften in Costa Rica tot een safari in Kenia of wandelen van cabin tot cabin in – gewoon – Nederland. Waar moet je in 2021 naar toe? Wat zijn dé vakantiebestemmingen van 2021? Van Costa Rica tot de waddeneilanden van Nederland en Lapland. Ik deel de mooiste avontuurlijke vakantie bestemmingen van 2021 met jullie.

In dit artikel

Costa Rica

Duurzaam reizen leek het toverwoord van afgelopen jaar. We moeten allemaal duurzaam reizen. Gelukkig zijn er veel duurzame bestemming en als er een bestemming duurzaam is, dan is dat Costa Rica.

Wist je dat 90% van de energie van het land wordt geproduceerd door hernieuwbare bronnen?

Lone Drifters (ofwel, avonturiers) wandelen langs vulkanen of gaan zip linen. En natuurlijk huur je in Costa Rica een auto en vervoer je jezelf langzaam, want niet voor niets is de slogan van Costa Rica pura vida (puur leven); een manier van leven.

In Costa Rica vind je veel wild life, zoals de slaperige luiaards, rode kikkers en walvissen. Bijzonder om te zien hoe de locals samen met de dieren leven en zich inzetten om zo groen mogelijk te zijn.

→ Meer over Costa Rica

Raften op rivier in Costa Rica

Marokko

Marokko is helemaal hot als vakantiebestemming van 2021. Je kunt het land ideaal met de auto verkennen en vindt hier veel prachtige, duurzame accommodaties. Aan de kust kun je surfen en yoga beoefenen en in de woestijn een safari maken en in een tent slapen. Ook rotsklimmers kunnen hun lol niet op in het prachtige Gorges du Todra.

Wist je dat Marrakech in 2021 wordt gekroond als eerste Culturele hoofdstad van Afrika? Dit, ter ere van het rijke erfgoed van Marrakech.

→ Bekijk al onze artikelen over Marokko

golven in de zee bij Taghazout

Bezoek Japan

Volgens Lonely Planet heeft de regio Tōhoku veel zin om toeristen te ontvangen. Sinds verwoesting van zowel de aardbeving als tsunami in 2011 is deze regio volop aan het werk geweest om bereikbaar te worden, wandelpaadjes te bouwen en toeristische voorzieningen te herbouwen en te verbeteren. Tōhoku is een verademing voor de avontuurlijke bezoeker. De regio staat bekend om zijn landschap, bergen, meren, warmwaterbronnen, rijst van hoge kwaliteit en ruwe winters.

→ Bekijk al onze reistips over Japan

Japan-Reisgids

Portugal, de Algarve

Volgens de blog Suntip.nl is de Algarve een van de vakantiebestemming waar je moet zijn in 2021. De Algarve heeft veel bruisende steden, maar zeker ook kleinere authentieke dorpjes. Het Algarvegebied loopt vanaf de grens met Spanje tot aan de westkust van Portugal en eindigt in het noorden bij de bergen van Monchique. Een vakantie in de Algarve staat gelijk aan prachtige brede stranden bezoeken – de Algarve kent 170 km lange kustlijn – wandelen langs de vele vele kleine baaitjes, brede zandstranden, wandelen in natuurgebieden en natuurlijk golfsurfen.

Canada

Canada is perfect voor outdoorliefhebbers. Van wandelen tot mountainbiken, klimmen en watersporten.

Niet alleen noemt de Lonely Planet bestemmingen die je in 2020 moest bezoeken, ook hebben ze een lijst met mooie steden. Wat dacht je van Vancouver, als onderdeel van je reis door Canada? Wat Vancouver zo mooi maakt is de ligging tussen de Stille Oceaan en de met bossen bedekte bergtoppen in het Noorden. Vanuit Vancouver vind je namelijk een netwerk aan fiets- en wandelroutes. Bezoek bijvoorbeeld de hangbruggen of maak een walvissentocht.

➞ Bekijk ook het beste van Vancouver Island
➞ Maak een roadtrip door Canada: route + tips

Zanzibar

Wandel in Stone Town door de oude steegjes en geniet van prachtige zonsondergangen. Eet in verschillende cafeetjes en en geniet vooral van de vers gegrilde gerechten. Ook overnachten in Zanzibar kost weinig, en dat voor een bestemming waar je je in de Carribean waant.

Lees ook: dit wil je doen in Zanzibar

Kitesurfster Zanzibar

Lapland

Volgens D-reizen is Lapland de reisbestemming van 2021 in de winter. Je kunt zelfs een lang weekend naar Lapland! Ga op zoek naar het noorderlicht met je camera, maak een huskysafari en scheur met je sneeuwscooter door de sneeuw. Lapland is voor ons de reisbestemming van 2020! Met temperaturen ver onder nul is Lapland de bestemming voor avontuurlijke reizigers!

→ Bekijk meer over Lapland op Riskjatravel

Ga op safari in Kenia

Vergeet Zuid-Afrika. Tanzani en Kenia zijn de nieuwe safaribestemmingen. Hoewel Zuid-Afrika een perfecte ‘instapbestemming’ is voor reizigers die Afrika willen ontdekken zijn Tanzania en Kenia voor de avonturier net iets avontuurlijker en ruiger. Volgens Riksjatravel beleef je hier meer het ‘echte’ safarigevoel. Slaap in een tentenkamp of lodge en ga met je 4×4 op zoek naar de Big Five.

→ Bekijk ook onze ervaring met een safari in Kenia.

Kenia Safari

Jordanie

Jordanië wordt steeds populairder en dat is niet zo gek. Het land heeft een historie en biedt voor iedereen iets mooi. In Jordanië vindt je zeker een afwisselende reis, en dat terwijl het op nog geen vijf uur vliegen ligt en ‘slechts’ twee keer zo groot is als Nederland. Van knalrode zandduinen en de legendarische Dode Zee tot Arabische markten met geurende specerijen en natuurlijk het wereldwonder Petra: Jordanië is simpelweg een adembenemend mooie bestemming. Logisch dus dat dit land op veel reisbucketlists staat – en misschien (nu) ook wel op die van jou.

Nederland

Volgens reisgids Lonely Planet staat Nederland in de top 10 van aantrekkelijkste landen om te bezoeken (2020). Maar ook in 2021 is Nederland ideaal, nu het onzeker is of we nou wel of niet naar het buitenland mogen.

Hoewel feesten als reden wordt genoemd voor een bezoek aan Nederland, raadt de Lonely Planet aan om ook richting de Waddenzee te gaan. En de feesten? De feesten die volgens Lonely Planet de moeite waard zijn, zijn de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog, Koningsdag in april en Bevrijdingsdag.

Het eiland Vlieland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een prachtige bestemming: natuur, dieren en outdoor, het is is de bestemming. Spot walvissen, wandel de Tongariro Crossing en maak een roadtrip met een camper. Het land ontdekken met een camper is een goedkope manier om het land ontdekken en wij hebben er dan ook ontzettend goede herinneringen aan.

Meer Nieuw-Zeeland

Vuurtoren op Nieuw-Zeeland

Zie je een foutje op onze website? Mail dan naar info[at]lonedrifters.nl
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op de informatie op deze site. Wil je hier meer over weten, kijk dan in ons Privacybeleid in de footer van de website.