Tips voor de beroemde Road to Hana Maui

Het is weer even geleden dat we een reisfilmpje hebben gemaakt, maar hier is er weer eentje! De Road to Hana op het Hawaiaanse eiland Maui is de populairste route op Hawaii en misschien wel de populairste autoroute van Amerika. De weg naar Hana staat bekend als een gevaarlijke weg om te rijden door de vele klifranden, blinde hoeken, smalle bruggen en haarspeldbochten. Ik reed soms echt met adrenaline door de bochten haha.

De Road to Hana autoroute

De route bestaat uit zo’n 600 bochten en 50 (one lane) bruggen langs de prachtige oostkust van het eiland Maui. Tussendoor kun je stoppen bij view points en wandelpaadjes tussen bamboo naar de mooiste watervallen, zoals de Seven Sacred Pools wilt. Ook zijn er leuke stops met smoothie standjes, foodtrucks, schattige koffiebarretjes en souvenirkraampjes. Een autoroute worth to take! Neem voor deze route een hele dag in beslag en zorg dat je een volle tank hebt.

Waar begint de Road to Hana?

De route duurt ongeveer 2 uur en begint vanaf het leuke surfdorpje dorpje Paia naar Hana (one way). Wij namen dezelfde route weer terug omdat er in het zuiden aan het eind een onverharde weg is en wij dat risico met onze huurauto niet wouden nemen.

Bonustip: goedkoop een auto huren in Maui? Kihei Rent A car biedt voor €26 per dag een simpele oud bakkie met z’n tweetjes (beide mogen rijden).

Meer lezen over Hawaii?

English?
Click image for English website