review Capstone

Review: Thule Capstone daypack

Ga je een meerdaagse hike maken of ben je gewoon op zoek naar een fijne rugtas voor een hike of licht backpacken? Meet my new friend: de Thule Capstone. Deze rugtas mocht ik testen en het resultaat deel ik in dit artikel

Een volledig verstelbare backpack waar ik 32 liter aan spullen in kwijt kan. Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik gek ben op backpacks. Ik heb thuis geloof ik wel voor elke dag van de week een backpack liggen ugh too much. 

Must voor nek-, rug- en/of schouderpijn

De laatste jaren zijn bij mij favoriet: de tassen die je kunt vastmaken op je heup – of eigenlijk zijn ze een must: ik krijg namelijk snel last van mijn schouders. Overigens is een koffer een betere oplossing, maar die heeft zo ook zijn nadelen.

Zo heb ik mijn favoriete Dakine tas die ik gebruik als werktas, omgeruild voor een tas die ik bij de persreis naar Val di Fassa gratis heb gekregen: een fijne zwarte 25L Salomon die ik om de heup en bij de borst kan vastmaken; scheelt een hoop getrek aan de nek als ik mijn laptop mee naar huis neem. Die tas is trouwens echt mijn favoriet geworden! Ik hoop dat ik ‘m niet heb doodgedragen voordat ik op wereldreis ga..

Thule eigenschappen

Maar back naar de Capstone tas. Die tas kan 32L aan spullen kwijt. En hoe meer erin kan, hoe meer ik mee wil, erg irritant. Ik besluit tijdens mijn trip naar Leuven de spiegelreflexcamera dan maar thuis te laten, wegens een te volle tas.

De Capstone 32L heeft een handig ophangingssysteem, wat betekent dat de backpack volledig verstelbaar is op de romp tot wel 10 cm; handig om je eigen pasvorm in te stellen. Als je een trekking gaat doen met deze tas dan is het gaas aan de rugzijde handig want dat zorgt voor goede luchtcirculatie. Zo’n vieze zweetplek op je rug na een wandeling is natuurlijk alles behalve charmant – maar wie is er tegenwoordig nog charmant tijdens het backpacken? Juist. Ga je een trekking in de regen doen, tsja soms moet je, dan is de ingebouwde regenhoes heel handig.

Waar ik zelf wel vaak tegenaan loop is dat ik altijd een klein handtasje mee moet nemen omdat ik mijn portemonnee nergens kwijt kan. Dankzij de heupband van de Capstone kun je wat geld en je mobiel mee in de tas, en je spullen pakken zonder je tas af te doen: handig.

De tas heeft een vakje met met ritssluiting boven op de rugtas waar ik mijn kleine spullen zoals make-up in kwijt kon. De backpack heeft ook een elastische steekvak om snel spullen te pakken die je vaak nodig hebt, zoals papieren van mijn hotel in Leuven (ik print dat soort dingen toch graag uit). Er zitten riemen aan de zijkant van de tas waarmee je dit elastische vak dicht kan maken. Ook handig voor de wandelaars: bevestigingspunten voor wandelstokken of vakjes om waterflessen in te doen zijn ‘aanwezig’.

Ideale backpack voor weekendjes weg

Voor een weekendje weg gebruik ik of mijn Suit Suit koffer of deze backpack. Voor een daypack is de tas net iets te groot, maar door het ophangsysteem wel lekker te dragen – en dus ideaal voor wandeltochten. Als ik straks op wereldreis ga zou ik de tas best willen meenemen voor wandeltochten door bijvoorbeeld Nepal (if only). Helaas kan ik maar 1 grote backpack – ik zou toch wel tussen de 55-65 liter mee willen nemen – en een wat kleinere daypack meenemen op wereldreis. De tas is voor een langere reis dus net te klein en voor een daypack te groot. Waar is de 32L wel handig voor? Een kort weekendje weg. Je kan er met gemak een laptop en kleding voor 3 dagen plus pyjama, toiletspullen en boek in kwijt. En ik merk het verschil in dragen, door het ophangsysteem hou ik het veel langer vol om een tas te dragen.

Wat is jouw ideale backpackinhoud (32L, 55L..) voor langere reizen?

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

Oprichter Lone Drifters