Wat draag je op een supboard?

Kledingadvies voor suppen

Wat je op een supboard draagt hangt helemaal af van het weer. Een van de leukste dingen van suppen is dat je dat het hele jaar door kun doen, zolang je maar de juiste kleding draagt. Hier zijn enkele tips voor wat je kunt dragen op een supboard.

Kledingadvies suppen

Wat je tijdens het suppen op een supboard draagt hangt af van het seizoen

SeizoenKleding voor het suppen
Lente/zomer; de warmere maandenBoardshorts / legging en rashguard
Zomer; hetere maandenBadpak of zwembroek
Herfst; frissere maandenWetsuit en booties
Winter; ijskoude maandenWetsuit, booties, kap en handschoentjes

Boardshorts/legging en een rashguard

Als je een recreatieve stand-up paddleboarder bent die erop uit trekt in de warmere zomermaanden of in warme landen, dan wil je waterdichte kleding dragen die snel droogt.

Voor de meeste mensen betekent dat je op een supboard een boardshort of een suplegging draagt met een t-shirt of liever een rashguard. Zowel een surflegging of boardshort en rashguard beschermen je namelijk tegen zonnebrand en deze drogen sneller dan een standaard short en T-shirt.

Badpak of zwembroek

Als je gaat suppen op de zee of oceaan of erop uitgaat op een erg warme dag, dan kun je het beste een badpak of zwembroek met eventueel een uv werend t-shirt erover dragen. Ook waterdichte zonnebrandcrème op de zee is aan te raden. Oja en je kunt het beste op blote voeten suppen tenzij het winter of wat kouder is!

Wetsuit, booties, kap en handschoentjes

Voor sommige mensen eindigt het paddleboard-seizoen nooit. Ook in de winter gaat het peddelen gewoon door. Het verschil in de winter ten opzichte van de zomer is: maak je klaar voor wat koude dagen. In sommige extreem koude klimaten zijn wetsuits namelijk een must. Een goede vuistregel is om voor de koudste maanden een winterpak te dragen van 5/4/3 mm of zelfs 6/5/4 mm. Ook het dragen van een kap, booties en handschoentjes zijn bij koude temperaturen zeer aan te raden.

Ingewikkeld? Bekijk dan ook onze wetsuit guide voor surfers en suppers

Zwemvest bij het suppen

Kan je niet goed zwemmen of ga je op een ruige zee of rivier? Dan is een zwemvest voor suppen ook aan te raden. Een goed zwemvest voor suppen koop je bij Decathlon.