Wat neem ik mee naar Marokko

Marokko inpaklijst

Hoewel ik las dat Marokko conservatief is, zijn ze nog wel  relaxed als het gaat om de kleding van toeristen. Korte rokjes en jurken die je vormen goed weergeven kun je nog dragen, maar je zal nog wel aangestaard worden. Ik vind het altijd belangrijk om mij aan de etiquette van een land te houden, uit respect voor de cultuur. Voor Marokko laat ik mijn korte spijkerbroek dan ook in de kast liggen

Ik heb niet gelijk een boerka ingepakt voor Marokko, maar deze keer neem ik een lange jurk mee met lange mouwen. Gelukkig kon ik midden in de herfst nog wat vinden, want de winterkleding hangt natuurlijk overal in de winkel. Na mijn backpackreis vind ik het ook wel fijn om eens wat fatsoenlijkere kleding te kopen. Tijdens de wereldreis zag je me voornamelijk in skatekleding lopen. En heel vaak was ik ook de vieze backpacker, dat haar vette haar onder een petje verstopte en de t-shirts net iets te lang bleef dragen (ewww).

Kledingvoorschriften Marokko

Maar goed, wat neem ik mee naar Marokko. Natuurlijk heb ik mij goed ingelezen en als jij binnenkort naar Marokko gaat dan kun je de volgende regeltjes aanhouden:

  • Een sjaal is handig als je moskeeën bezoekt om je hoofd mee te bedekken
  • Laat tanktops en shorts thuis. Bedek je benen, vooral in de toeristische steden zoals Marrakech
  • Ga je naar het platteland? Bedek je armen en benen volledig.

Behalve de standaard items zoals een tandenborstel die in een inpaklijst horen, zal ik de speciale items hieronder nog even weergeven die ik speciaal voor Marokko meeneem.

Jurk met lange mouwen

Net nu ik mijn stijl wat wil veranderen naar iets mee boho / hippie / skate vond ik het, hét moment om een jurk te kopen. Hoewel de jurk nog wat laaggesneden is, kun je er gemakkelijk een topje onder dragen zodat ik niet teveel aandacht trek met de boezems :P. De armen zijn prima bedenkt en de jurk valt over de knieën. De jurk kan ik aan met mijn slippers, All Stars en biker booties.

Groen tasje voor kleine spulletjes

En van Sacha kreeg ik de leuke groene tas voor Marokko. Hij  past mooi bij de jurk en is net groot genoeg voor de portemonnee en brilletjes, maar niet te klein zodat de spullen er half uit steken :) De tas is ook in het zwart als je niet zo van felle kleurtjes houdt.

Zonnebril en pet

Als je mijn blog of Instagram doorkijkt dan zie je weinig foto’s van mij zonder petje of hoed en al heel sporadisch zonder zonnebril. Ik vind het vervelend als de zon in mijn ogen schijnt, maar daarnaast vind ik een (zonne)bril en hoed gewoon leuke accessoires en ze beschermen je natuurlijk tegen de zon!

Ik heb echt al vanaf dat ik in Japan was tijdens onze wereldreis dit jaar – zo rond maart 2018 – gezocht naar een ronde zonnebril maar ik vond het dan weer zonde om eentje te kopen als ik er een had gevonden. Ja zo’n ik wil er een maar heb ik er eentje nodig verhaal.

Voor Marokko besloot ik dat ik er eentje ga kopen. Want ik verdien nu we weer thuis zijn GELD, jay! Je raadt het vast al: ik kon NERGENS een ronde zonnebril vinden (althans, wel van Rayban, maar ik vind die een beetje duur voor modemodelletjes).

Tot ik mijn laatste hoop vestigde op onze vintagestore in de stad, Stardust (tip voor een bezoek aan Groningen!). Eigenlijk wist ik wel dat zij er eentje moesten hebben maar ik was gewoon te lui om er langs te fietsen haha. Dus jay!

Die zonnebril heb ik in de pocket!

Reisbandjes

Sinds ik deze reisbandjes van de ANWB (boven op de foto) heb kan ik op mijn mobiel kijken in de auto. Handig als je bijrijder bent en moet navigeren. Aangezien we een roadtrip door Marokko maken en Bianca en ik beiden rijden zijn de bandjes voor mij onmisbaar.

In principe werken de bandjes altijd, maar heel soms heb ik een moment gehad dat ik toch misselijk werd van de honderdduizend bochten in Hawaii als mijn vriend weer een mooie downhill road had gevonden om te longboarden.

De reisbandjes werken ook vrij goed voor reisziekte op de boot trouwens!

Polarisatiefilter

Natuurlijk gaat mijn Nikon D610 weer mee met mijn kitlens en 50mm voor de mooie diepte. Het liefst koop ik nog een paar lenzen, maar alles op zijn tijd, lenzen zo duur! Wel is mijn nieuwe aanwinst deze polarisatiefilter van Hoya.

Ik een paar testshots gedaan en het resultaat is nu al veelbelovend. Na Marokko zal ik wat plaatjes delen (uiteraard met before & after als jullie dat leuk lijken!

Daypack

Een daypack is natuurlijk hartstikke handig op reis. Mijn Fjallraven kocht ik in Nelson, Canada en ik neem ‘m elke dag met me mee. De laptop kan erin, er zitten verschillende vakjes in zoals een zachtere voor je mobiel en hij zit gewoon erg goed. GOOD BUY dus :) En wat ik ook erg fijn vind is dat ik niemand in dit model zie lopen, gezien de Fjallraven toch wel in de mode zijn :D

Slippers van Reef

(Rubberen) Teenslippers zijn ontzettend handig omdat je ze overdag aan kan (moet kunnen toch met zo’n 20 graden in Marokko) en ook in de douche kan dragen.

Ik kon nergens slippers meer vinden (behalve die lelijke badslippers) die ook onder een jurk staan en waarmee je kon douchen tot een medewerker van de Bever even in het magazijn ging kijken. Ergens lag nog een doos met slippers van de zomer (helaas geen korting grrr :P) en dan is mijn vakantieinboedel compleet geloof ik!

Wil je mij en Bianca live volgens tijdens onze reis naar Marokko, volg ons dan via Instagram!

Sommige van onze berichten bevatten affiliate links. Wanneer je een aankoop doet via een van deze links, kunnen wij een commissie ontvangen zonder extra kosten voor jou. Zoals altijd bevelen we alleen producten en diensten aan die we daadwerkelijk gebruiken of waarvoor we onderzoek hebben gedaan.